Antena Meniu Search
x

Video Românii se vor putea trata în spitalele private pe banii statului. O parte din costurile operaţiilor va fi decontată de CAS

Ne putem trata în spitalele private şi pe banii statului! Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care pacienţii asiguraţi la sănătate vor suporta doar o parte din costurile operaţiilor, printr-o contribuţie personală.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.07.2021, 11:18

Vezi și

Decontul serviciilor medicale la spitalele private din România poate avea loc doar pe baza cardului de sănătate al fiecărui asigurat, însă până la acest pas, pacienţii trebuie să ştie faptul că pot consulta mai multe oferte ale unităţilor medicale private din România.

Vor primi însă şi un deviz estimativ valabil 5 zile lucrătoare, timp în care se pot hotărî la ce spital privat să apeleze. Măsura decontării serviciilor medicale la spitalele private din România poate să aibă loc doar în cazul unităţilor medicale care au un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar pacienţii urmează să plătească diferenţa dintre tariful spitlaului şi suma decontată de CAS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Românii se vor putea trata în spitalele private pe banii statului. O parte din costurile operaţiilor va fi decontată de CAS