Antena Meniu Search
x

Studiu: Sunt șase tipuri diferite de COVID-19

Noi descoperiri legate de COVID-19 ne demonstrează că virusul care afectează lumea întreagă are încă multe necunoscute. Un studiu recent al cercetătorilor britanici ne arată că simptomele atât de diferite care îi afectează pe pacienţi pot indica. mai multe forme ale bolii.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 17:06

Vezi și
  • Primul tip este cel manifestat întocmai ca o gripă, dar fără febră.
  • La al doilea tip, apare şi febra, căreia i se adaugă şi pierdea poftei de mâncare.

O analiză esenţială mai ales pentru medici, care ar putea astfel să ştie din start dacă pacienţii vor avea sau nu nevoie de aparate de ventilaţie.

Concret, şase forme ale bolii şi simptomele aferente acestora au descoperit cercetătorii din Marea Britanie. Primul tip este cel manifestat întocmai ca o gripă, dar fără febră. Adică dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare şi tuse.

La al doilea tip, apare şi febra, căreia i se adaugă şi pierdea poftei de mâncare. A treia manifestare agravează simptomele. Pot apărea tulburări gastrointestinale, dar şi dureri de gât. Însă, tusea nu pare să fie pe lista simptomelor în acest stadiu.

Cei care se încadrează în următoarele categorii, respectiv 4, 5 şi 6 sunt şi cei predispuşi la internare şi, cel mai probabil, vor avea şi probleme respiratorii serioase. Etapa 1 se manifestă prin oboseală severă, tuse, răguşeală şi dureri de cap.

Etapa 2 poate veni cu stări de confuzie, pe lângă celelalte simptome, iar manifestarea din cea de-a treia etapă îl împiedică practic pe bolnav să mai poată respira complet, aşa că pacienţii care se încadrează aici vor avea nevoie de aparate care să le asigure oxigenul necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Studiu: Sunt șase tipuri diferite de COVID-19