Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu, verificaţi de autorităţi și medicii de familie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență, prin care persoanele infectate cu coronavirus, asimptomatice şi simptomatice, dar fără comorbidităţi, să fie tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. Autoritățile locale vor verifica dacă pacienții stau acasă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.10.2020, 18:30

Schimbare în modul de organizare al spitalelor
Ministrul Tătaru a anunțat o nouă ordonanță de urgență - Hepta
  • Autoritățile vor verifica dacă pacienții infectați stau acasă
  • Medicii de familie ar urma să îi verifice pe asimptomatici și simptomatici

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: "Mâine avem în şedinţă de Guvern, iar în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi"

Nu se impune o închidere completă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: "Nu se impune acest lucru. Noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local, fiecare Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă îşi adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP la 24 ore, iar evaluarea măsurilor după 48 de ore sunt cele care sunt puse în practică"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru: Asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu, verificaţi de autorităţi și medicii de familie