Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Taxa de însoțitor pentru părinții care își duc copiii la Spitalul Județean Suceava, aproape dublă. Ce explicații are conducerea

Părinţii care se internează alături de copii la Spitalul Județean Suceava vor plăti de două ori mai mult începând de astăzi. Vorbim despre cei care îşi însoţesc în spital copiii cu vârste peste trei ani. Asta înseamnă că, pentru un părinte care stă alături de copil cinci zile, cheltuiala ajunge la peste 200 de lei.

de Angela Bertea

la 01.09.2022 , 14:58

Angela Bertea, reporter Observator: "Cei din conducerea spitalului spun că ordinul ministrului sănătății, ce prevedea majorarea alocației de hrană pentru bolnavii din spitale, începând cu 1 iulie, a stat la baza luării acestei decizii, alături de creștere costurilor pentru utilități. Astfel, de la 26 de lei pe zi, taxa de însoțitor crește de astăzi la 44 de lei, cu 18 lei mai mult, pentru servicii hoteliere și masă. Sunt scutiți de la plata taxei, însoțitorii copiilor cu vârsta până în trei ani. Totodată, a fost majorat și tariful pentru spitalizarea în regim preferențial aici la Spitalul Județean din Suceava. De la 80 de lei la 100 de lei pe zi. Mai mult vor plăti și angajații doresc să mănânce la spital, un prânz va costa 17 lei, în creștere de la 10 lei și 50 de bani, iar pentru toate cele trei mese vor plăti 34 de lei față de 21 de lei pe zi."

"Dacă la Suceava, începând de astăzi, s-a majorat taxa de însoțitor pentru copii de peste 3 ani, la Spitalul Sfânta Maria, taxa este de 50 de lei pe zi, majorată din luna iunie. Sunt și spitale care încă nu au majorat această taxă de însoțitor, de exemplu, la Botoșani este de 25 de lei, iar la Piatra Neamț doar 10 lei, la fel ca în anii trecuți."

Vezi și
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sănătate » Taxa de însoțitor pentru părinții care își duc copiii la Spitalul Județean Suceava, aproape dublă. Ce explicații are conducerea