Antena Meniu Search
x

Vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie, după închiderea centrelor de imunizare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus luni că sunt discuții privitoare la faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 se va face în viitor doar la medicii de familie: „Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina”.

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 15:19

Vaccinarea anti-COVID, la medicii de familie. Alexandru Rafila: Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă - Profimedia Images

Întrebat luni, în timpul unei conferințe de presă, dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a răspuns afirmativ.

„Da, există astfel de discuții. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat când se va ajunge la această situație, Alexandru Rafila a răspuns: „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătății a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări. Până duminică, Centrul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că în România au fost administrate în total 16.603.599 de doze de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Vaccinarea anti-COVID se va face doar la medicii de familie, după închiderea centrelor de imunizare