Antena Meniu Search
x

Vaccinul AstraZeneca va fi înlocuit cu Pfizer în mai multe centre de vaccinare din Gorj. Oamenii spun că se tem de efecte secundare

Vaccinul AstraZeneca va fi înlocuit cu Pfizer. Se întâmplă în mai multe centre de imunizare din județul Gorj, după ce mulți dintre cei programați la vaccin au renunțat să-l mai facă de teama reacţiilor adverse

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 14:45

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chiar de marți, oamenii vor putea fi vaccinați cu Pfizer în loc de AstraZeneca în patru centre de imunizare din județul Gorj: Bumbești Jiu, Tismana, Turburea și Stoina. Vor fi în continuare folosite și doze de AstraZeneca pentru cei care urmează să facă rapelul cu acest vaccin, dar în principal se va imuniza cu Pfizer. În fiecare zi se vor putea vaccina aproximativ 300 de persoane.

Autoritățile din Gorj au luat această decizie după ce au observat că aproape trei sferturi dintre cei programați cu AstraZeneca nu s-au mai prezentat în cabinetele medicale. Cei mai mulți dintre ei au motivat că se tem de eventualele efece secundare, mai ales după ce au auzit că se vorbește despre o posibilă legătură între acest vaccin și cazurile de tromboză.

Ce este tromboza, efect secundar foarte rar al vaccinului AstraZeneca

Reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului, dar şi alte autorităţi din întreaga lume, au recunoscut, după mai multe verificări, că apariţia unei tromboze poate reprezenta un efect secundar al vaccinului produs de AstraZeneca pentru combaterea coronavirusului.

Anunţurile au fost făcute după ce în mai multe ţări din întreaga lume s-au înregistrat momente controversate şi chiar morţi suspecte care ar fi fost legate de vaccinarea cu serul celor de la AstraZeneca pentru combaterea coronavirusului. Într-un final, cei de la Agenţia Europeană a Medicamentului au precizat că "în fiecare zi, COVID provoacă mii de morţi în Uniunea Europeană.

Accest vacin s-a dovedit a fi foarte eficient şi salvează vieţi. Vaccinarea este extrem de importantă şi trebuie să folosim vaccinurile pe care le avem să ne protejăm. După o analiză în profuzime, am concluzionat că aceste cazuri raportate de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui să fie listate ca posibile efecte secundare ale vaccinului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Vaccinul AstraZeneca va fi înlocuit cu Pfizer în mai multe centre de vaccinare din Gorj. Oamenii spun că se tem de efecte secundare