Ozana Barabancea a vorbit pentru prima oară despre operaţia care a ajutat-o să slăbească 40 de kg

Publicat: 24.01.2018, 19:23.
Actualizat: 24.01.2018, 21:45

Ozana Barabancea vorbeşte pentru prima dată despre operaţia de micşorare a stomacului în urma căreia a slăbit spectaculos 40 de kilograme!

Ozana Barabancea vorbeşte pentru prima dată despre operaţia de micşorare a stomacului în urma căreia a slăbit spectaculos 40 de kilograme! Invitată în platoul emisiunii Sinteza Zilei, vedeta nu a ascuns deloc urmările intervenţiei chirurgicale. Iar într-un interviu pentru Observator, povesteşte cum şi-a schimbat radical modul de viaţă şi de alimentaţie. Disciplina este esenţială, spune ea. Iar după ce pacientul iese din sala de operaţie, urmează alte eforturi.

"Aia nu sunt eu, aia e o tanti gălăgioasa şi cam atât. M-am schimbat şi observ că sunt într-un proces de transformare permanent. Renasc, este un drept la o noua viaţă." Ozana Barabancea, cântăreaţă, profesoară de canto şi membră a juriului în showul "Te cunosc de undeva", a început o viaţă nouă. Schimbarea a avut loc în trup şi în minte, în urmă cu şapte luni, când a decis că trebuie să slăbesacă.

Cântărea atunci peste o sută de kilograme. După şapte luni, a slăbit 40. Intervenţia a presupus îndepărtarea unei părţi din stomac, unde se află centrii foamei.

Citește și:

Schimbarea înseamnă pentru ea sănătate. Dar pentru asta mărturiseşte că nu a scăpat de eforturi. Recuperarea după o asemenea operaţie impune o dietă strictă şi sport. În farfurie, la o masă, nu pune mai mult de o sută de grame de alimente.

Ţara noastră ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă. Iar jumătate din adulţi au probleme cu greutatea.

Puţini dintre ei, însă, ajung la medic pentru un diagnostic. Când obezitatea este morbidă şi este asociată şi cu boli cardiace, pulmonare sau diverse forme de diabet, o intervenţie chirurgicală devine vitală.

Operaţia poate costa însă până la 10.000 de euro. În România obezitatea nu este privită ca o boală gravă, iar statul nu decontează intervenţiile chirurgicale care sunt făcute, NU din motive estetice, ci pentru a prelungi viaţa pacienţilor. Multe state din Europa decontează astfel de operaţii. În Franţa, de exemplu, sunt operaţi anual mii de pacienţi cu obezitate morbidă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.