Antena Meniu Search
x

8 motive ascunse pentru care o femeie nu îşi mai iubeşte partenerul

Dacă partenera ta s-a despărţit recent de tine şi nu înţelegi ce s-a întâmplat, iată câteva motive pentru care este posibil ca ea să fi ales să rupă relaţia.

8 motive pentru face o femeie se desparte de partenerul său
8 motive ascunse pentru care o femeie nu îşi mai iubeşte partenerul - hepta.ro

Pierderea sentimentelor nu se întâmplă dintr-o dată, ca şi când ai spune “poc”. De obicei unul sau ambii parteneri devin prea confortabili în relaţie şi nu mai acordă destulă atenţie partenerului, aşa cum o făceau înainte.

După ce relaţia începe uşor uşor să se destrame, ajungeţi la un punct de cotitură. Într-o zi vă treziţi unul lângă celălalt şi realizezi că aţi devenit doi străini sau mai rău, duşmani.

Dacă partenera ta s-a despărţit recent de tine şi nu înţelegi ce s-a întâmplat, iată câteva motive pentru care este posibil ca ea să fi ales să rupă relaţia.

1. Nu se simte apreciată

Dacă îţi doreşti ca partenera ta să îţi fie mereu alături, trebuie să-i arăţi cât de mult înseamnă ea pentru tine. Fă-o să se simtă importantă şi iubită. Dacă o tratezi ca şi când ar fi un plan secund, va începe să se simtă neapreciată.

Când o femeie se simte preţuită, va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi face partenerul fericit în schimb. Nu te gândi că ea ar trebui deja să ştie că ţii la ea şi că o apreciezi dacă sunteţi împreună. Uneori să-ţi exprimi sentimentele faţă de eprsoana iubită ajută mult într-o relaţie.

2. Relaţia nu are intimitate

Când o femeie se simte conectată emoțional, ea simte o capacitate mai mare de a iubi și de a fi iubită. Psihologii Judith Sherven și James Sniechowski au spus că o femeie trebuie să simtă că partenerul ei dorește să o cunoască și să o înțeleagă profund. În articolul lor „Puterea de a schimba” au spus:

"Majoritatea oamenilor asociază cuvântul intimitate cu sexul. Dar intimitatea reală este mult mai mult decât atât. Este vorba despre a fi deschis, de a dori cu sinceritate să-ţi asculţi partenerul, să îi oferi ajutor şi iubire pentru ceea ce este el. Indiferent de ocazie, chiar şi la finalul zilei, nu uita să fiţi intim cu femeia pe care o iubiţi."

3. Altcineva îi acordă mai multă atenţie

Un partener care duce lipsă de atenţie din partea persoanei iubite, tinde să se răcească gradat faţă de aceasta. O femeie trebuie să ştie că este dorită şi că eşti fericit pentru că o ai alături. De îndată ce cineva începe să-i acorde atenţia pe care o doreşte şi pe care nu o are din partea partenerului, este suficient pentru ca ea să îşi piardă sentimentele şi să-şi îndrepte la rândul ei atenţia spre altă persoană.

4. Nu o protejezi şi nu o aperi

Dacă familia sau prietenii tăi i-au spus ceva lipsit de respect, i-ai luat apărarea în faţa lor? Sau dacă o persoană necunoscută dintr-un bar începe să-i facă avansuri nepoliticoase, intervii? Femeile nu sunt persoane slabe care au nevoie neapărată de protecţie în fiecare moment, dar trebuie să ştie că ai suficientă grijă şi că îţi pasă de bunăstarea lro fizică şi mentală. Dacă sunteţi indiferent în astfel de momente, ea va primi un mesaj foarte clar: nu vă pasă. Sunteţi în relaţie cu ea doar pentrua vă satisface nevoile proprii. Dacă lucrurile nu stau aşa, atunci trebuie să-i arătaţi prin cuvinte şi fapte că se înşeală.

5. Nu o sprijini

O femeie are nevoie de cineva căruia să-i împărtășească speranțele și visele. Ultimul lucru de care are nevoie este ca cineva să-i spună că nu este suficient de inteligentă pentru a obține o promovare la muncă sau insuficient de talentată pentru a primi un rol important într-o piesă de teatru. Ar trebui să o înveseleşti, să-i schimbi starea şi să o faci să înţeleagă că este capabilă pentru a face lucrurile pe care şi le doreşte sau la care visează. Cu toţii avem nevoie de încurajări pentru a ne simţi mai bine şi pentru a prinde încredere de sine, iar nimeni nu este mai potrivit pentru a spune aceste lucruri, decât persoana la care ţinem. Nimic nu este mai dureros decât să fi pus la zid tocmai de cel pe care te bazezi nelimitat.

6. Şi-a pierdut independenţa

La începutul relației tale, tu și partenera ta ați fost probabil inseparabili. Dar acum că a trecut ceva timp, poate face prea multe compromisuri pentru a vă satisface nevoile și îşi pierde propria libertate. Acest lucru poate duce la o mulțime de resentimente și o poate face să-şi piardă sentimentele pentru tine.

Randi Gunther, doctorand, sugerează în „Psihologia Astăzi” că ar trebui să înţelegeţi cele mai importante libertăţi personale ale partenerului dvs. şi să nu i le furaţi. Fiecare are nevoie de spaţiul lui personal, de timpul său separat de relaţie, iar asta nu ar trebui să vă deranjeze, la un momentdat aţi putea simţi acelaşi lucru. Ar trebui să vorbiţi despre aceste lucruri şi să găsiţi o cale de a rezolva problema, dacă vă doriţi să reparaţi lucrurile.

7. V-aţi oprit din a o mai face să râdă 

Ai încetat să încerci să o faci să râdă? Potrivit unui studiu recent, cu cât o femeie râde mai mult când vorbește cu un bărbat, cu atât este mai probabil ca ea să fie interesată. Și dacă ambii oameni râd împreună, ei bine, acesta este un indicator al unei legături romantice definite. Aceste rezultate au fost descoperite de Jeffrey Hall, profesor asociat de studii de comunicare de la Universitatea din Kansas, în timp ce cerceta o legătură între umor și inteligență.

8. Nu luptaţi corect 

Nu lăsaţi argumentele să se transforme într-o luptă continuă. Asumaţi-vă şi recunoaşteţi atunci când greşiţi, de asemenea înţelegeţi când să lăsaţi de la voi şi când să ajungeţi la un compromis. Nu este vorba despre cine câștigă sau pierde. Nu are rost să câștigați câteva argumente dacă vă veți pierde în cele din urmă relaţia sau căsnicia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 8 motive ascunse pentru care o femeie nu îşi mai iubeşte partenerul