Antena Meniu Search
x

Aeroportul Băneasa va fi redeschis pentru zborurile comerciale la jumătatea anului 2018

De 5 ani, pe aeroportul Aurel Vlaicu au zburat doar aeronave private sau cele ale autorităţilor. Pereţii sunt reparaţi pe dinafară, însă aerogara a devenit o ruină. Din mândria Capitalei, aeroportul Băneasa a ajuns să aibă mai mulţi angajaţi decât pasageri.

Vezi și

De 5 ani, pe aeroportul Aurel Vlaicu au zburat doar aeronave private sau cele ale autorităţilor. Pereţii sunt reparaţi pe dinafară, însă aerogara a devenit o ruină. Din mândria Capitalei, aeroportul Băneasa a ajuns să aibă mai mulţi angajaţi decât pasageri.

La prima vedere, pare un aeroport de lux pentru VIP-uri. În realitate, aeroportul Băneasa a ajuns ruină. Are peste o sută de angajaţi şi pierderi în fiecare an.  Acum 10 ani, pe aeroportul Băneasa ajungeau, în medie, în fiecare an, peste 2 milioane de pasageri. În 2012, zborurile comerciale au fost sistate. Nimeni nu ştie de ce s-a întâmplat acest lucru. Cert este că, de la câteva milioane de pasageri, anul trecut au aterizat în medie 3 aeronave în fiecare zi, care au transportat în medie 20 de pasageri.

Distrugerea aeroportul a început în 2012, când Anca Boagiu, ministru al Transporturilor la acea vreme, şi-a dat girul pentru oprirea zborurilor comerciale de pe aeroportul Băneasa. 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în subordinea căreia se află aeroportul Băneasa, nu a investit niciun leu pentru refacerea terminalului. Deşi, anul trecut, a avut un profit de 52 milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

Trei corpuri ale aeroportului stau să cadă. Culmea este că, de ochii lumii, pe dinafară, aeroportul a fost reabilitat. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu,  prin compania UTI, a câştigat un contract de 5 milioane de euro pentru reconsolidarea clădirii şi refacerea corpului C, singurul funcţional. Cu actuala infrastructură, doar cincizeci de pasageri pot face check-in-ul într-o oră. 

Aeroportul are, culmea, o pistă în care s-au investit milioane de euro. 

Pentru a opera din nou pe aeroportul Băneasa, aşa cum promit autorităţile, reprezentanţii companiilor spun că terminalul trebuie extins. 

Redeschiderea aeroportului va fi posibilă cel mai devreme anul viitor, dacă vor fi reîncepute lucrările şi vor fi obţinute avizele, spun oficialii ministerului Transporturilor. Ar fi o gură de oxigen pentru aeroportul Otopeni. Tranzitat, anul trecut, de aproape 11 milioane de pasageri. 1,5 milioane ar putea fi trasferaţi astfel pe aeroportul Aurel Vlaicu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Aeroportul Băneasa va fi redeschis pentru zborurile comerciale la jumătatea anului 2018