Antena Meniu Search
x

Video "Am vrut să fac tot traseul, dar am venit puțin cam devreme". Reacţia turiştilor când au văzut troienele de 4 m de pe Transfăgărăşan

Pe munte, iarna încă nu se dă dusă. Echipaje de deszăpezire din două judeţe lucrează să îndepărteze troienele de pe Transfăgărăşan, care au chiar şi peste patru metri înălţime. Cel mai spectaculos drum din ţară e încă închis pe câţiva kilometri. Autorităţile speră ca întreg traseul să fie accesibil după jumătatea lunii iunie. De miercuri se redeschide însă Transalpina, cu câteva restricţii. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 31.05.2022, 21:10

Vezi și

Pe versantul de nord al masivului Făgăraș, deszăpezirea a ajuns pe cea mai dificilă porţiune de drum, la mai puţin de un kilometru și jumătate distanţă de Bâlea Lac. 

Unde e zăpadă mare, intră prima dată încărcătorul, o rupe. După aia excavatorul o sapă și freza o aruncă, spune un tehnician.

Destul de greu, că trebuie să înaintezi, să fii atent, bolovani, e moale, să nu derapezi pe coastă. Cea mai mare a fost și la șapte metri, încă o dată cât freza, afirmă un alt tehnician.

Tudor Duțu, director DRDP Brașov: Lucrăm cu două freze, pentru înlăturarea zăpezii care nu depășește mai mult de 1,5 metri, 1,80 metri, un încărcător frontal și un excavator de mare tonaj, pentru înlăturarea pereților înalți.

Pe acelaşi subiect

Transfăgărășanul, deschis doar până la Bâlea Cascadă

Pe versantul nordic, Transfăgărășanul e deschis doar până la Bâlea Cascadă. Turiştii dezamăgiţi că trebuie să se oprească în drum se consolează cu peisajul. 

Am vrut să fac tot traseul, dar am venit puțin cam devreme. E minunat, frumos, fantastic, spune un turist. 

E o dezamăgire, dar știam de luni că e închis. Am zis că vom conduce până unde putem ajunge și apoi ne întoarcem. Dar e puţin dezamăgitor, mai spune un alt turism.

Afacerile din zonă, afectate de închiderea Transfăgărăşanului 

Iar cât drumul rămâne închis, nici afacerile din zonă nu merg prea bine.

Vânzător: Foarte puţini turişti, două-trei mașini pe zi. Şi eu acum am venit să fac curăţenie. Nu suntem deschiși. 

Reporter: Cât de tare vă afectează pe dumneavoastră că nu se deschide șoseaua? 

Vânzător: Ne-am obișnuit.

La deszăpezire lucrează drumari din două județe: Sibiu, pe versantul de nord și Argeș, pe sud. Momentan, Transfăgărășan e încă înzăpezit pe aproximativ doi kilometri. Cel mai probabil, șoseaua se va deschide după 15 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » "Am vrut să fac tot traseul, dar am venit puțin cam devreme". Reacţia turiştilor când au văzut troienele de 4 m de pe Transfăgărăşan