Antena Meniu Search
x

Video Operaţiune de deszăpezire pe Transfăgărăşan, la finalul lunii mai. Când se deschide circulaţia

Operaţiune amplă de deszăpezire pe Transfăgărăşan. Mai multe utilaje ale societăţilor de drumuri şi poduri din Bucureşti, Piteşti şi Sibiu acţionează pe DN7C, în zona Piscu Negru - Bâlea Cascadă, pentru a reda circulaţiei cea mai înaltă şosea din România. 

de Cristina Dimulescu

la 26.05.2022, 12:53

Vezi și

Utilajele mută în această perioadă zăpada de pe şosea. În unele zone de pe Transfăgărăşan, stratul de omăt măsoară câţiva metri înălţime.

Cea mai înaltă şosea din România este închisă pe o porţiune de 27 kilometri încă din toamna anului trecut, din cauza pericolului de avalanşe. La Bâlea Lac, drumul ajunge la altitudinea de 2042 metri, iar aici zăpada se topeşte mai greu.

Transfăgărăşanul se deschide integral la începutul lunii iulie 2022

Deşi oficial, Transfăgărăşanul se va deschide integral la începutul lunii iulie 2022, când nu va mai exista pericolul producerii avalanşelor, autorităţile încearcă să redea acest tronson circulaţiei, mult mai repede.

Şoşeaua Transfăgărăşan leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km, prin judeţele Argeş şi Sibiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Operaţiune de deszăpezire pe Transfăgărăşan, la finalul lunii mai. Când se deschide circulaţia