Antena Meniu Search
x

Amenzi de peste 700.000 de lei pentru terasele unde nu erau respectate măsurile de protecție

Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creştere, însă indiferenţa domneşte. La terase, angajaţii poartă masca greşit, iar mănuşile de protecţie lipsesc. Iar peste toate, registrul cu datele clienţilor a devenit opţional. Asta deşi în urmă cu doar 24 de ore, oficialii anunţau că zeci de manageri au încălcat legea şi trebuie să plătească amenzi de peste 700.000 de lei. 

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 23:17

Vezi și
  • Angajați ai teraselor au fost prinși când purtau masca de protecție greșit.
  • Reprezentanții unor terase au fost sancționați pentru că nu aveau registru cu datele clienților.

Nu doar masca e de formă. Dar şi mănuşile de protecţie au fost uitate. Culmea este că, în urmă cu doar câteva zile, la această terasă din Bucureşti inspectorii DSP au venit în control şi nu au găsit nereguli. 

Ne mutăm la o altă terasă din Capitală. Aici, regulie sunt respectate, însă doar pe jumătate. Ne sunt trecute datele într-un registru, dar chelnerii care ne întâmpină nu au măşti sau mănuşi. 

Pe litoral, situaţia este identică. 

Poliţiştii şi inspectorii DSP anunţă controale în toată ţara. În acest weekend, au făcut primele verificări amănunțite, după trei săptămâni de la redeschiderea teraselor. 

Ludovic Orban, premierul României: Acum s-au facut controale cu echipe mai puternice care și-au făcut simțită prezența și au dat amenzi.

Weekend-ul trecut, peste 4.000 de terase din toată ţara au fost controlate. La 72, poliţiştii au dat amenzi pentru că ospătarii nu respectau măsurile de protecţie, iar la mese erau mai mult de patru persoane din familii diferite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de peste 700.000 de lei pentru terasele unde nu erau respectate măsurile de protecție