Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. De ce curenţii de la mal îi pot păcăli chiar şi pe înotătorii cu experienţă. În fiecare an, zeci de oameni le cad pradă

Marea Neagră trebuie luată în serios atunci când sunt valuri mari! Un bărbat din Cluj se zbate între viaţă şi moarte după ce a intrat în apă la Neptun ca să-şi salveze băiatul de 12 ani. Pentru că nu ştia să înoate, curenţii puternici de lângă mal l-au tras în larg dar tot marea l-a adus înapoi. A fost resuscitat de mai multe ori, iar medicii spun că doar un miracol îl mai poate salva.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 19:37

Vezi și

Copilul intrase în apă lângă sectorul de plajă rezervat vilelor de protocol pentru şefii Parlamentului şi Guvernului. Nu ar fi avut ce să caute în mare în timp ce este arborat steagul roşu. Când a văzut că nu mai poate reveni la mal, tatăl său a sărit în valuri fără să mai stea pe gânduri. 

''Copilul lui a fost tras de ape, el a sărit în ajutorul lui după care o femeie din Polonia, am inţeles, i-a aruncat un colac de salvare la copil, copilul l-a recuperat şi pe taică-su l-au tras apele şi nu l-a mai văzut.'' 

Băiatul a fost salvat, dar tatăl a ajuns în larg. Acolo s-au dus imediat şi salvamarii să-l caute dar marea agitată le-a jucat feste. Oamenii de pe plajă au fost şocaţi să vadă că valurile mari aruncă spre ţărm un trup fără suflare. 

''Am fost şi l-am tras de mână, l-am scos pe mal şi acum a venit SMURD.''

Pe acelaşi subiect

De ce curenţii de la mal îi pot păcăli chiar şi pe înotătorii experimentaţi

Curenţii din apropierea malului îi pot păcăli chiar şi pe înotătorii experimentaţi, darămite pe cineva care nu a mai intrat în mare. Sunt aşa-numiţii curenţi de retur, care apar în zonele cu apă mică. Odată ce intră în apă, mulţi nu se mai pot întoarce. În fiecare an, zeci de oameni le cad pradă în această zonă din Marea Neagră. Sunt atât de puternici că pot duce rapid victimele neajutorate la mare distanţă. 

Un sfert de oră a stat în apă bărbatul. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor chiar pe plaja demnitarilor şi a reuşit să-l aducă la viaţă. Până să ajungă la spital însă, inima i-a stat de trei ori. A fost salvat de fiecare dată. Acum este la terapie intensivă, însă medicii sunt rezervaţi.

Şi plaja Malibu din Mamaia a fost plină de ambulanţe şi scafandri. O caută pe o femeie care ar fi intrat în mare iar acum nu e de găsit. Femeia, bibliotecară la facultate, a fost dată dispărută încă de acum două zile. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de ea. Hainele femeii de 52 de ani care a dispărut în data de 18 august, seara, au fost găsite pe plaja de la intrare în staţiunea Mamaia. 

Vara aceasta, mai bine de 50 de persoane au fost scoase în apă în ultima secundă de salvamari. Pentru alţii a fost prea târziu. Zilele trecute, un tânăr de 17 ani a murit înecat tot aici, în stațiunea Mamaia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ANIMAŢIE GRAFICĂ. De ce curenţii de la mal îi pot păcăli chiar şi pe înotătorii cu experienţă. În fiecare an, zeci de oameni le cad pradă