Antena Meniu Search
x

Galerie foto ANPC a închis temporar Piaţa Berceni şi Mega Image-ul din Piaţa Reşiţa. Rugină şi gândaci, printre nereguli - VIDEO

Protecţia Consumatorului a decis să suspende activitatea pentru PIaţa Berceni şi a operatorilor economici care activau în interior, precum şi pentru magazina Mega Image din Piaţa Reşiţa.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 17:58

Vezi și

ANPC a efectuat controale la 26 de operatori economici şi în urma acestora a dat amenzi ce depăşesc 135.000 de lei. De asemenea au dispus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi pentru magazinul Mega Image din Piaţa Reşiţa.

Protecția Consumatorilor a verificat modul în care se respectă legea în piețele Sudului, Berceni Olteniței, Reșița și Străduinței din București, precum și la magazinele din incintele acestora.

Comisarii au confiscat 900 de kilograme de carne și produse lactate și au oprit temporar activitatea a 15 operatori economici.

Ce probleme au găsit inspectorii ANPC

Pe acelaşi subiect

Inspectorii au găsit mizerie, rugină și gândaci în mai multe piețe din Sectorul 4 al Capitalei. 

  • utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină)
  • comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice (consistență moale, mucegai, lovituri mecanice)
  • nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate
  • vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi și mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate și scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă și resturi alimentare
  • comercializarea unor produse nesigure
  • nerespectare condițiilor de depozitare pentru membranele naturale
  • prezența mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului)
  • pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole
  • depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spațiile dintre tarabe.

ANPC, controale de Black Friday

ANPC a efectuat în ultima perioadă acţiuni de control de amploare şi au aplicat sute de amenzi operatorilor economici care au încălcat legislaţia din domeniu, în privinţa campaniilor înşelătoare de Black Friday.

ANPC a declarat război reducerilor false de Black Friday şi anunţă toleranţă zero faţă de companiile care încalcă legea. ANPC spune că nu vrea ca Black Friday să se transforme în Ziua Păcălelilor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că la iniţiativa preşedintelui Claudiu Dolot a fost înfiinţat Comandamentul Special Black Friday, la două zile după ce Altex a fost amendată pentru reduceri false. Comandamentul Special Black Friday a avut drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din perioada Black Friday 2021, indiferent de domeniu de activitate. Acesta a acordat amenzi pentru eMAG, Dragonul Roşu şi alte zeci de magazine.

La finalul săptămânii trecute preşedintele ANPC, Claudiu Daniel Dolot, a fost eliberat din funcţie, joi, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Totodată, vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafa a fost numit preşedinte interimar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ANPC a închis temporar Piaţa Berceni şi Mega Image-ul din Piaţa Reşiţa. Rugină şi gândaci, printre nereguli - VIDEO