Antena Meniu Search
x

ANPC a înfiinţat Comandamentul Special Black Friday. Toleranţă zero faţă de reducerile false

Black Friday 2021. ANPC declară război reducerilor false de Black Friday şi anunţă toleranţă zero faţă de companiile care încalcă legea. ANPC spune că nu vrea ca Black Friday să se transforme în Ziua Păcălelilor.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 17:14

Vezi și

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că la iniţiativa preşedintelui Claudiu Dolot a fost înfiinţat Comandamentul Special Black Friday, la două zile după ce Altex a fost amendată pentru reduceri false. Comandamentul Special Black Friday are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din perioada Black Friday 2021, indiferent de domeniu de activitate.

Comandamentul, a cărui strategie de funcționare a fost stabilită în urma unei videoconferințe cu toți comisarii șefi și comisarii șefi adjuncți din țară, este coordonat de Paul Anghel, Director General ANPC.

”Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot.

Black Friday 2021. Ce reguli trebuie să respecte comercianţii

Pe acelaşi subiect

"Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor.

Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință.

Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus", anunţă ANPC.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consideră că le poate fi de folos.

Altex s-ar fi scuzat că nu pot fi corecţi, când nimeni nu e

Altex a primit o amendă de 50.000 de lei şi are activitatea suspendată după ce ANPC a descoperit nu mai puţin de 1.000 de produse cu abateri de preţ. Printre produsele cu nereguli se numără un telefon, care era vândut la preţul de 1.679 de lei, preţ redus de la 1.999 de lei, dar care la data de 3 noiembrie era vândut tot cu 1.679 de lei. În aceeaşi situaţie se găsea şi un aragaz, dar şi un monitor pentru PC.

Conform unui comunicat ANPC, reprezentaţii Altex au confirmat, în discuţiile cu inspectorii, că au existat modificări de preţuri, dar aceştia se apără spunând că "nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Black Friday » ANPC a înfiinţat Comandamentul Special Black Friday. Toleranţă zero faţă de reducerile false