Antena Meniu Search
x

Video Black Friday 2021. Flanco a intrat în atenţia ANPC, la o zi după ce Altex a fost amendată pentru reduceri false

Supiciunea că super ofertele anunţate pe site-uri sau în magazine sunt de multe ori înşelătoare se adevereşte. Mai exact se măreşte preţul preţul înainte să-l scadă şi practic nu există nici o reducere. Magazinul online Altex a fost amendat de ANPC pentru preţuri înşelătoare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.11.2021, 14:03

Vezi și

Altex, unul dintre cei mai mari retaileri de electrocasnice şi electronice din România, a fost amendat cu 50.000 de lei, iar inspectorii ANPC au propus suspendarea activităţii site-ului.

Echipele de control ale ANPC au descoperit peste 1.000 de produse cu abateri de preţ. Mai exact, Altex ar fi afişat reduceri substanţiale de 30-50%, dar nu le şi aplica: comercializa produsele la aceleaşi preţuri pe care le practica şi în urmă cu doar câteva zile sau săptămâni, dar la ofertă.

În atenţia inspctorilor ANPC se află şi Flanco, al cărui site nu funcţionează la acest moment, dar nu se ştie dacă din cauza traficului ridicat sau a controalelor ANPC. 

Altex s-ar fi scuzat că nu pot fi corecţi, când nimeni nu e

Pe acelaşi subiect

Altex a primit o amendă de 50.000 de lei şi are activitatea suspendată după ce ANPC a descoperit nu mai puţin de 1.000 de produse cu abateri de preţ. Printre produsele cu nereguli se numără un telefon, care era vândut la preţul de 1.679 de lei, preţ redus de la 1.999 de lei, dar care la data de 3 noiembrie era vândut tot cu 1.679 de lei. În aceeaşi situaţie se găsea şi un aragaz, dar şi un monitor pentru PC.

Conform unui comunicat ANPC, reprezentaţii Altex au confirmat, în discuţiile cu inspectorii, că au existat modificări de preţuri, dar aceştia se apără spunând că "nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e".

Black Friday 2021, cu de toate

Concedii, bijuterii, metale preţioase şi intervenţii estetice. Sunt printre cele mai vânate oferte de black friday în acest an. În ţările pe care românii le vizitează cel mai mult în concediile de vară reducerile sunt şi de 50% la un sejur de o săptămână. Iar cine nu vrea să călătorească poate să investească în lingouri de aur, la ofertă şi ele vineri.

Pentru a vă feri de eventuale păcăleli, specialiştii au câteva sfaturi.

Tocmai din cauza unor astfel de practici, guvernanţii vor să schimbe legislaţia. Astfel, reducerea ar urma să se aplice la cel mai mic preţ din ultimele 30 de zile. Cine încalcă regula poate fi amendat cu sume de la 7.000 lei la 35.000 lei. Doar că noile reglementări ar urma să intre în vigoare pe 28 noiembrie 2021 și să se vor aplica efectiv abia din data de 28 mai 2022. "Dacă ar fi să dau un sfat magazinelor online, primul ar fi să fie oneşti faţă de clienţii lor. O reputaţie se clădeşte greu şi se pierde uşor. Este păcat să vină cu oferte false şi să promoveze ceva ce nu există. Publicul e din ce în e mai informat", a declarat Alina Mitrică - director comercial.

Iar pentru a beneficia de o reducere reală, trebuie puţină documentare. "Ar fi să ne adăugăm din timp produsul pe care il dorim în lista de favorite şi să vedem dacă reducerea se aplică real la preţul pe care îl ştiam. Pregătim reduceri de până la 70% inclusiv la colecţiile noi", a declarat Raluca Radu - specialist e-commerce.

De asemenea, putem compara preţurile pe diferite site-uri, pentru a-l alege pe cel mai bun. Anul acesta, cumpărăturile online au explodat, iar marii jucători de pe piaţă se laudă cu cele mai bune vânzări din istorie. "Datorită pandemiei, românii au început să fie mult mai deschişi să cumpere online. Numărul celor care comandă online pentru prima dată sau se întorc la comenzi este în creştere", a declarat Mara Eliza Barza - specialist comunicare online. Şi cum public există, numărul comercianţilor care oferă discount-uri de Black Friday a crescut şi el. Acum, inclusiv magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii sau cele alimentare anunţă promoţii pentru ziua reducerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Black Friday 2021. Flanco a intrat în atenţia ANPC, la o zi după ce Altex a fost amendată pentru reduceri false