Antena Meniu Search
x

ANUNŢ important făcut de Dragnea în urmă cu puţin timp! Ce se va întâmpla cu AJUTOARELE SOCIALE

Guvernul şi Parlamentul se gândesc la modificarea legislaţiei privind acordarea ajutoarelor sociale, a declarat, joi, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Guvernul şi Parlamentul se gândesc la modificarea legislaţiei privind acordarea ajutoarelor sociale, a declarat, joi, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a menţionat că o idee generoasă care a fost lansată cu mulţi ani în urmă şi a generat această lege a ajutorului social a avut şi efecte nedorite, în sensul că sunt mulţi români care sunt activi, care pot munci şi care preferă să se mulţumească doar cu acele ajutoare sociale, în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii spun că nu au forţă de muncă suficientă.

La finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din judeţul Hunedoara, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că aceştia sunt nemulţumiţi de lipsa forţei de muncă şi au tras un semnal de alarmă afirmând că mulţi oameni care pot munci, primesc ajutor social, iar statul plăteşte cursuri de specializare pentru unii care apoi pleacă la muncă în străinătate.

”S-a discutat despre agricultură, despre potenţialul agricol pe care toată lumea de bună-credinţă vrea să îl atingă, s-a discutat despre forţa de muncă, despre lipsa forţei de muncă, mai exact, din anumite domenii, s-a discutat şi despre ajutoarele sociale. Şi trebuie să o spunem foarte clar că, din păcate, o idee generoasă care a fost lansată cu mulţi ani în urmă şi a generat această lege a ajutorului social a avut şi efecte nedorite, în sensul că sunt mulţi cetăţeni români care sunt activi, care pot munci şi care  preferă să se mulţumească doar cu acele ajutoare sociale în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forţă de muncă suficientă”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că Guvernul şi Parlamentul se gândesc la modificări pentru legea ajutorului social.

”Şi Guvernul şi Parlamentul ne gândim în perioada următoare care este cea mai bună formă în care cei care într-adevăr au nevoie şi nu pot munci să poată să fie ajutaţi în vreun fel, iar ceilalţi să nu mai poată să beneficieze de aceste ajutoare sociale”, a mai spus Dragnea.

De asemenea, el a arătat că oamenii de afaceri din judeţul Hunedoara au atras atenţia că statul a investit în diferite specializări, iar cei care au beneficiat de aceste cursuri pleacă din ţară pentru a munci în străinătate.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ANUNŢ important făcut de Dragnea în urmă cu puţin timp! Ce se va întâmpla cu AJUTOARELE SOCIALE