Antena Meniu Search
x

Asociaţia MozaiQ acuză că Primăria Bucureşti blochează campania electorală pentru referendum

Asociaţia MozaiQ susţine că Primăria Capitalei blochează aprobarea amplasării unui cort în Bucureşti, unde oamenii să fie informaţi cu privire la referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Asociaţia MozaiQ acuză că Primăria Bucureşti blochează campania electorală pentru referendum - Hepta

Asociaţia MozaiQ susţine că Primăria Capitalei blochează aprobarea amplasării unui cort în Bucureşti, unde oamenii să fie informaţi cu privire la referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Organizaţia acuză că atât Comisia Tehnică de Circulaţie, cât şi Administraţia Străzilor refuză să deblocheze procesul de autorizare a amplasării cortului care informează cetăţenii cu privire la referendumul de modificare a Constituţiei, iar aceste acţiuni contravin atât articolului 30, alineatul 1 din Constituţie, care spune că "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”, cât şi articolului 30, paragraful 2 din Legea 3/2000, privind referendumul, care precizează că "în campania pentru referendum partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă”.

"Blocarea autorizării amplasării unui cort vine în contextul în care şi aprobarea unei manifestaţii publice a comunităţii LGBT s-a obţinut în condiţii dificile, solicitându-se insistent reprezentanţilor MozaiQ modificarea caracterului manifestaţiei programată pentru 30 septembrie din marş în protest static, invocându-se indisponibilitatea tuturor rutelor centrale. Mai mult, directorul executiv al direcţiei de administraţie publică, Magda Marinescu, s-a pronunţat în faţa reprezentanţilor MozaiQ ca fiind o susţinătoare a familiei tradiţionale. Subliniem că în acest moment MozaiQ are semnat un protocol cu Primăria Bucureşti pentru organizarea legală a unui protest în Piaţa Victoriei, alveola media, duminică, 30 septembrie, de la ora 13. Invităm aliaţii să ni se alăture manifestaţiei în solidaritate cu comuntiatea LGBT şi pentru a trage împreună un semnal de alarmă cu privire la importanţa libertăţii de exprimare în perioada campaniei electorale", afirmă reprezentanţii MozaiQ.

Ei solicită Primăriei Capitalei urgentarea procesului de aprobare a unui cort de informare cu privire la referendum, "pentru a asigura buna informare a cetăţenilor şi pentru a prezenta corect în spaţiul public poziţia comunităţii LGBT".

"Considerăm că o campanie electorală pentru un referendum de modificare a Constituţiei reprezintă un element absolut crucial pentru întreaga societate, iar autorităţile trebuie să demonstreze responsabilitate totală şi să asigure libertatea de exprimare, în condiţiile legii, pentru toţi cetăţenii", adaugă reprezentanţii asociaţiei. 

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Asociaţia MozaiQ acuză că Primăria Bucureşti blochează campania electorală pentru referendum