Antena Meniu Search
x

Autismul virtual e marele pericol la care ne supunem copiii când îi lăsăm prea mult la televizor sau pe dispozitive mobile

O nouă formă de autism afectează din ce în ce mai mulţi copii. Un aşa-numit "autism virtual" cauzat de tehnologie.

Vezi și

O nouă formă de autism afectează din ce în ce mai mulţi copii. Un aşa-numit "autism virtual" cauzat de tehnologie. Din cauza orelor petrecute pe tabletă, la telefon sau în faţa televizorul, cei mici nu mai aud atunci când sunt strigaţi şi nici nu mai sunt atenţi la ce se întâmplă în jur. Specialiştii spun însă că există soluţii. 

Charlize e în lumea jocurilor. Nu îl mai aude pe fratele ei mai mic, aşa că şi el se resemnează şi se refugiază în ecranul telefonului. Gabriela, mama celor doi,  este specialistă în parenting şi cunoaşte bine pericolele tehnologiei.

Ea încearcă să limiteze accesul copiilor la tehnologie. Chiar dacă e greu, într-o eră în care cei mai mulţi copii au deja telefoane de la câţiva ani. 

Aşa se face că tot mai mulţi copii ajung în secţiile de psihiatrie, avertizează specialiştii în neurologie de la Spitalul Alexandru Obregia. 

Pe acelaşi subiect

După mai mult de 30 de minute în faţa televizorului, atât adulţii, cât şi copiii sunt ca şi hipnotizaţi. Ritmul cerebral este încetinit treptat, se produc modificări biochimice, iar creierul intră într-o stare asemănătoare cu cea a somnului. De aceea, nu mai suntem atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi nici nu mai auzim dacă suntem strigaţi.

Soluţia este una simplă: timpul de calitate petrecut cu copiii noştri, departe de tehnologie. 

Ultimele studii arată că un român petrece în medie, 5 ore pe zi în faţa telvizorului şi cel puţin trei ore cu ochii în ecranul telefonului. Specialiştii ne recomandă să ne limităm la o singură oră de tehnologie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Autismul virtual e marele pericol la care ne supunem copiii când îi lăsăm prea mult la televizor sau pe dispozitive mobile