Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2018. Calendarul probelor scrise la examenul de Bac din iunie

Examenul de Bacalaureat 2018 se desfăşoară în două etape. Probele orale au loc în ianuarie, iar probele scrise la Bac se desfăşoară ca în fiecare an, în iunie.

Probele scrise la examenul de Bacalaureat 2018 au loc în luna iunie
Candidat la o probă de la Bacalaureat, în fața comisiei de examinare - Hepta

Examenul de Bacalaureat 2018 se desfăşoară în două etape. Probele orale au loc în ianuarie, iar probele scrise la Bac se desfăşoară ca în fiecare an, în iunie.

Probele scrise la examenul de Bacalaureat 2018 încep pe 25 iunie şi se încheie 3 zile mai târziu, pe 28 iunie.

Bacalaureat 2018: Calendarul probelor scrise

În iunie, la examenul de Bac vor fi probe scrise la limba română, limba maternă, proba obligatorie a profilului şi cea la alegere, a profilului şi specializării. Vor fi date în intervalul 25-28 iunie:

Pe acelaşi subiect

- 25 iunie: proba scrisă la limba şi literatura română - Ea

- 26 iunie: proba scrisă la limba şi literatura maternă - Eb

- 27 iunie: proba obligatorie a profilului - Ec

- 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării - Ec

Rezultate Bacalaureat 2018 şi contestaţii

Rezultatele la Bac din prima sesiune vor fi afişate pe 4 iulie. Conform Ministerului Educaţiei, listele vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12.00. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în acea zi, de 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor se face între 5-8 iulie, la rezultatele finale la Bacalaureat 2018 sunt afişate pe data de 9 iulie.

Candidaţii care nu au luat examenul mai au o şansă în august. Atunci se desfăşoară cea de-a doua sesiune de Bacalaureat.

Înscrierile şi probele orale la Bacalaureat 2018

Prima etapă a Bacalaureatului, cea a probelor orale, are loc în luna februarie. Înscrierile au loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Calendarul probelor orale la Bacalaureat include perioada 12-22 februarie.

Cursurile pentru elevii de clasele XII-a şi a XIII-a, care vor intra în prima sesiune a Bacalaureatului, se vor încheia pe 25 mai. Adică exact cu o lună înaintea probelor scrise.

Anul trecut, rezultatele la Bacalaureat 2017 au fost afişate pe 6 iulie. După soluţionarea contestaţiilor, au fost peste 93 de mii de candidaţi care au trecut examenul. Rata de promovabilitate a fost în creştere faţă de 2016, cu 5% mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2018. Calendarul probelor scrise la examenul de Bac din iunie