Antena Meniu Search
x

Un băiat de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital, bătut de colegii de şcoală. E revolă în tot satul

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital după o bătaie la şcoală. În comuna Perişoru, unde învaţă, e revoltă.

Vezi și

Un copil de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital după o bătaie la şcoală. În comuna Perişoru, unde învaţă, e revoltă. Părinţii s-au adunat la poarta şcolii, disperaţi că tot mai mulţi elevi refuză să vină la cursuri de teama colegilor. Agresorii sunt adolescenţi de la Centrul de plasament din comună. Directorii şcolii nu au soluţii, iar inspectorii pentru protecţia copilului refuză să creadă că acolo există o problemă reală de violenţă. 

"Se vede, sunt umflat. M-au bătut, eu n-am mai simţit nimic,  cred că am ameţit.", povesteşte băiatul. "Aseară mi-a leşinat de trei ori. Am zis că moare copilul, era tot alb şi buzele negre.", plânge mama lui. Coşmarul băiatului durează de patru ani, de când a fost înscris la şcoala din Perişoru, Călăraşi, o unitate unde învaţă şi copiii din centrul de plasament al comunei. Sunt mai mari şi unii ar fi violenţi: "Îl băteau periodic, nu numai pe el, pe toţi copiii pe care apucau, nu ţineau cont.", mai spune mama.

La poarta şcolii din Perişoru am găsit astăzi o mulţime de părinţi revoltaţi. Copiii lor refuză să mai intre la ore, de teamă. În şcoală ar fi fost chiar tentative de viol. Directoarea pare depăşită de situaţie. 

- E bătut, e vânăt, e de vreo două zile de când e bătut, tot de la Centru!

Pe acelaşi subiect

- Aţi spus că nu sunt cazuri grave, dar e un copil în spital!, sunt revoltaţi părinţii.

Gabriela Tatuc, directoarea Şcolii din comuna Perişoru, încearcă să se apere: "Este datoria noastră să-i primim la şcoala. Acolo unde a fost cazul am dat mustrare şi nota scăzută la purtare." 

Şcoala nu are un psiholog. Un consilier vine de două ori pe săptămână, dar dialogul lui cu elevii-problemă e inexistent. Reprezentanţii Centrului de plasament din comună, de unde vin elevii violenţi, au închis porţile când au aflat că se filmează în sat. 

Inspectorii de la Protecţia Copilului au aflat de pe Facebook de revolta părinţilor din Perişoru. 

Reţelele de socializare sunt pline de cazuri de violenţă în şcoli. La Liceul Agricol din Tulcea, o elevă a fost filmată în timp ce era lovită de două colege de 16 ani. E un fenomen scăpat de sub control în România. Unul din cinci copii este victimă, arată un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii. 

Specialiştii arată că există o legătură strânsă între abuzul în familie asupra copiilor şi violenţa din mediul şcolar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Un băiat de 14 ani din Călăraşi a ajuns la spital, bătut de colegii de şcoală. E revolă în tot satul