Antena Meniu Search
x

Mecanicul trenului care a făcut zob o maşină, în Brăila, a vorbit. Şoferul şi soţia lui au murit pe loc

Un gest de inconştienţă a dus la cel mai şocant accident feroviar din acest an. Doi oameni, soţ şi soţie, au murit la impactul cu un tren de viteză.

Vezi și

Un gest de inconştienţă a dus la cel mai şocant accident feroviar din acest an. Doi oameni, soţ şi soţie, au murit la impactul cu un tren de viteză, la intrarea în Brăila. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum şoferul depăşeşte coloana de maşini care aştepta la trecerea cu calea ferată. Şi chiar ignoră semnalele acustice şi luminoase.

Un drum sigur spre moarte. Şoferul de 38 de ani depăşeşte coloana de maşini de la trecerea cu calea ferată. Pare că nici nu se uită după trenul care, câteva secunde mai târziu, îl loveşte în plin. Bărbatul şi soţia lui, aflată pe scaunul din dreapta, se sting pe loc. Martorii împietresc în faţa scenelor greu de privit. 

Un conflict în trafic l-ar fi făcut să apese nervos pedala de acceleraţie, deşi semnalele acustice şi luminoase anunţau pericolul. O cameră de pe bordul unei maşini îl surprinde pe bărbat în timp ce se ceartă cu un alt şofer din coloană. Îi lovise bara din faţă în timp ce făcea o manevră. În imagini se vede cum martorul îl atenţionează că se apropie trenul. 

Petrică Munteanu, mecanicul trenului: "Eu oricum eram cu trenul în frână pentru că urmează o restricţie de viteză aici, dar nu am mai putut să mai fac nimic. Aveam în jur de 80 de kiloemtri pe oră."

Maşina a fost târâtă peste zece metri de garnitura care circula pe ruta Constanţa- Galaţi. Bucăţi din caroserie şi chiar scaunele celor doi au fost aruncate în jur. 

Barierele ar fi putut opri nenorocirea. Doar că, în România, sunt peste 3.500 de astfel de treceri nesemnalizate corespunzător. La fiecare tragedie, autorităţile invocă lipsa banilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mecanicul trenului care a făcut zob o maşină, în Brăila, a vorbit. Şoferul şi soţia lui au murit pe loc