Antena Meniu Search
x

Mii de braşoveni, în pericol din cauza autobuzelor vechi utilizate de o firmă de transport

Un control într-o autogară din Braşov scoate la iveală pericolele. Într-un atelier, zeci de maşini vechi erau reparate cu improvizaţii şi trimise apoi pe stradă, pentru a prelua mii de călători în fiecare zi. Patronul firmei de transport spune că nu face nimic greşit, deşi vehiculele sunt ruginite.

De Redactia Observator la 02.10.2019, 21:12
Vezi și

Un control într-o autogară din Braşov scoate la iveală pericolele. Într-un atelier, zeci de maşini vechi erau reparate cu improvizaţii şi trimise apoi pe stradă, pentru a prelua mii de călători în fiecare zi. Patronul firmei de transport spune că nu face nimic greşit, deşi vehiculele sunt ruginite, cauciucurile uzate, iar trusele medicale vechi de 19 ani.

În timp ce comisarul de la ANPC verifică în detaliu modificările făcute de angajaţi vehiculelor destinate transportului în comun, patronul firmei intervine. 

Constantin Codreanu, patron firmă: Dacă s-a uzat, se poate înlocui. O tablă o sudez şi o înlocuiesc. Legea spune să schimb autobuzul?

Situaţia din parcul auto este dezastruasă, spun autorităţile. Comisarii ANPC i-au găsit pe şoferi când sudau piese în timp ce autobuzele erau puse pe butuci de lemn.

Sorin Susanu, comisar ANPC: Legea spune aşa: orice element care ţine de siguranţă nu se poate decât schimba. Nu aveţi voie să-i aduceţi modificări, numai producătorul poate să facă acest lucru 

Constantin Codreanu, patron firmă: Toată viaţa mea asta am făcut. Toată viaţa mea. Arată foarte bine autobuzele

O pasageră spune că "nu sunt bune, că sunt autobuzele vechi, vai de ele", în timp ce un alt pasager spune că "sunt rele, domn'le, sunt rele de tot maşinile. Toate maşinile sunt de casare, în general".

Constantin Codreanu, patron firmă: Să-mi controleze maşinile în teren, să vadă că sunt bune 

Zis şi făcut. Comisarul ANPC a mers în teren şi a surprins şoferi care iau mai multe persoane decât locuri sau că aceştia au truse medicale şi alte utilităţi ieşite din termen. 

Sorin Susanu, comisar ANPC: Sunt cauciucuri extrem de uzate. Truse medicale inexistente sau situaţia în care erau existente am găsit expirate şi de peste 19 ani. Lucrurile acestea pun în mod evident în pericol viaţa şi sănătatea călătorilor

Mai mult, şoferii acestei firme nu ar fi mai atenţi nici când transportă copii. 

Sorin Susanu, comisar ANPC: La peste 20 de copii li s-a permis coborârea pe prima bandă, într-un trafic destul de intens 

În urma controalelor şi a neregulilor identificate, comisarii au transmis că firma va fi sancţionată cu amendă de până la 100 de mii de lei sau chiar cu suspendarea activităţii de transport până la remedierea problemelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mii de braşoveni, în pericol din cauza autobuzelor vechi utilizate de o firmă de transport

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA