Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Oficialii britanici dezmint informaţia că autorul atacului e un terorist care a vrut să intre în ROMÂNIA!

Informaţii neconfirmate oficial spun că numele autorului atacului de la Londra este Abu Izzadeen (cunoscut şi ca Trevor Brooks).

Update: Oficialii britanici au dezminţit informaţiile apărute în presa britanică şi care susţineau că atacul terorist a fost comis de clericul radical Trevor Brooks. Individul fusese prins în 2015, când a încercat să intre în România.

Oficialii britanici au precizat că Trevor Brooks, cunoscut şi sub numele de Abu Izzadeen, este încă în închisoare. Informaţia iniţială, că Brooks a fost autorul atacului, a fost dată de postul britanic Channel 4. În urma dezminţirii, Channel 4 a rectificat informaţia.

Informaţii neconfirmate oficial spun că numele autorului atacului de la Londra este Abu Izzadeen (cunoscut şi ca Trevor Brooks).

Dacă această informaţie se confirmă, asta înseamnă că el este individul care a fost prins în 2015 de ofițerii maghiari în timp ce încerca să treacă granița în România, în compania unui alt individ bănuit de terorism.

Pe acelaşi subiect

Abu Izzadeen se afla în compania unui alt extremist britanic, Simon Keeler, un musulman convertit, care era bănuit că vrea să meargă în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste ISIS. Cei doi ar fi fost încadraţi de autorităţile britanice la risc ridicat şi aveau obligaţia de a informa atunci cand intenţionau să călătorească peste hotare, lucru care nu s-a întâmplat.

Abu Izzadeen și Keller au fost condamnați de justiţia britanică, în aprilie 2008, după ce au organizat un eveniment în parcul unei moschei, în care cereau trecătorilor să se alăture mujahedinilor și să lupte împotriva britanicilor și americanilor în Iran. Cei doi au primit fiecare câte patru ani și jumătate de închisoare.

Ştire în curs de actualizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: Oficialii britanici dezmint informaţia că autorul atacului e un terorist care a vrut să intre în ROMÂNIA!