Antena Meniu Search
x

Echipe antitero vor asigura paza ambasadelor din România ale ţărilor UE şi NATO, după atacul de la Londra

Paza ambasadelor şi consulatelor din România ale ţărilor UE şi NATO a fost suplimentată, miercuri, cu echipe antitero, ca urmare a atacului de la Londra, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Paza ambasadelor şi consulatelor din România ale ţărilor UE şi NATO a fost suplimentată, miercuri, cu echipe antitero, ca urmare a atacului de la Londra, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

"Dispozitivele de pază ale misiunilor diplomatice au fost întărite. S-a mărit vigilenţa, se iau măsurile obişnuite în astfel de situaţii", a declarat Georgian Enache.

El a precizat că dispozitivele obişnuite ale Jandarmeriei, din zonele în care se află ambasade şi consulate ale ţărilor UE şi NATO, au fost suplimentate cu echipe antitero.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, miercuri, într-un comunicat că un “incident grav a avut loc în apropiere de Piaţa Parlamentului în această după-amiază, care este tratat ca un atac terorist până când poliţia” ajunge la altă concluzie, relatează BBC.

“Serviciul Metropolitan de Poliţie se ocupă de incident, iar o investigaţie urgenţă este în curs. Gândurile mele sunt alături de cei afectaţi şi de familiile lor. Aş vrea să mulţumesc Poliţiei şi serviciilor de urgenţă care lucrează din greu pentru a ne ţine în siguranţă”, a afirmat Khan.

El a precizat că a discutat cu comandantul interimar al Poliţiei Metropolitane, care ar fi fost martor la incident.

Între timp, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis, care, alături de toţi miniştrii importanţi şi de premier se afla în Camera Comunelor în momentul incidentului, a scris pe Twitter că nu i-a venit să creadă ce se întâmplă.

“Am auzit focuri de armă, am crezut că nu se poate să fie real. Eram în spatele unui stâlp şi m-am gândit să fug către Portcullis House”, a scris el.

Un ofiţer de poliţie ar fi  fost ucis în atacul de la Westminster, relatează The Guardian, fără a preciza sursa. Anterior, surse medicale au declarat că o femeie a murit şi alte 10 persoane sunt rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Echipe antitero vor asigura paza ambasadelor din România ale ţărilor UE şi NATO, după atacul de la Londra