Antena Meniu Search
x

Broderia, o afacere de succes pentru o tânără dintr-un sat izolat din Munţii Piatra Craiului

Zicala "omul sfinţeşte locul" se potriveşte mănuşă unui sat izolat din Munţii Piatra Craiului. Fundata a înflorit o dată ce o tânără s-a decis să reînvie un meşteşug dat uitării: broderia.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 17:14

Vezi și
  • Severina Puiu a lăsat marea pentru munte.
  • Tânăra s-a apucat de brodat

Pasiunea s-a transformat rapid într-o afacere, iar produsele lucrate în micul sat au ajuns în până în Australia şi America.

Severina Puiu a lăsat marea pentru munte și s-a apucat de brodat. De 13 ani de când s-a mutat la Fundata, după ce a încercat mai multe domenii în care nu s-a regăsit, a ales să investească în turism, dar mai ales într-o afacere cu broderii.

Severina Puiu: Eu ajunsesem la Fundata de cativa ani buni si deja faceam turism in zona. mi am dorit din tot sufletul sa imi personalizez cabanele intr-un mod aparte, sa am ceva diferit fata de toti ceilalti si aasa am ajuns la concluzia ca ar fi frumos sa incep sa brodez. Atunci cand am descoperit cu adevarat broderia am fost atat de incantata incat nu am mai putut sa ma opresc. Mi-am brodat cabanele in intregime si am continuat sa lucrez si pentru altii.

Singură a început să brodeze.

Severina Puiu: Pernuţe decorative, perdele, feţe de masă, am brodat pe piele, am brodat si tapitat ulteiror scaune, am facut bureţi pentru canapele oriunde a fost necesar am incercat sa dam un pic de farmec produselor. Greu nu am simtit niciodata, atat de mult mi-a plăcut.

Astăzi vinde în întreaga țară lenjerii cu motive tradiționale și citate motivaționale.

Severina Puiu: Ne-am axat pe cerintele de azi. Am brodat măscuţe, am brodat halate de protectie, am cusut botosei pe care i-am si brodat ulterior noi nu putem sa facem nimic fara sa si brodam un pic, e felul nostru de a personaliza.

În satul Fundata, oamenii sunt cei care au influențat-o pe Severina să rămână. Sunt mândri că a readus la viață satul uitat de lume.

Lenjeriile brodate la Fundata sunt acum la mare căutare în ţări precum Franța, China, Asutralia şi chiar Statele Unite.

În afacere a investit aproximativ 20.000 de euro, iar totul a crescut atât de repede încât anul acesta se aşteaptă la o cifră de afaceri de 30 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Broderia, o afacere de succes pentru o tânără dintr-un sat izolat din Munţii Piatra Craiului