Antena Meniu Search
x

Caii putere se întorc după 11 ani, la SIAB

Bolizi de sute de mii de euro, maşini care merg pe hidrogen sau gaz natural şi foarte multe fete frumoase!

Vezi și

Bolizi de sute de mii de euro, maşini care merg pe hidrogen sau gaz natural şi foarte multe fete frumoase! Acestea sunt principalele atracţii ale Salonului Internaţional de Automobile care s-a deschis astăzi la Bucureşti, după o pauză de 11 ani. Organizatorii spun că, în ciuda vremii, aşteaptă peste trei sute de mii de vizitatori.

Eram obişnuiţi să vedem aceste imagini doar la Saloanele auto de la Detroit sau Geneva. Însă, după 11 ani de pauză, producătorii de autoturisme au readus la Bucureşti super-maşinile pe care doar bogaţii lumii şi le permit. Printre ei se numără, desigur, şi români. Ca dovadă, în ultimul an, 15 modele de lux au fost vândute în ţara noastră. Proprietarii au plătit pentru ele între 250 şi 500 de mii de euro. 

Maşinile pe benzină şi motorină reprezintă trecutul. Cele propulsate pe hidrogen sau pe gaz natural comprimat le vor lua locul în următoarele decade, preconizează specialiştii.

Sistemul costă o mie de euro şi se poate monta pe orice autoturism. Problema este că în România sunt doar două staţii de alimentare cu acest tip de combustibil. Una la Râmnicu Vâlcea, cealaltă în Bucureşti.  

Pe acelaşi subiect

Stăm ceva mai bine la capitolul staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În Capitală sunt peste o sută. Asta pentru că numărul celor care îşi cumpără astfel de autoturisme creşte cu fiecare an.

Cu mult timp înainte de apariţia maşinilor pe baterii, au fost aceste modele, care pot fi admirate şi la Salonul Internaţional Bucureşti.

Salonul este deschis la pavilionul Romexpo până pe 1 aprilie. Din păcate, modelele Dacia nu sunt expuse. Astăzi, preşedintele Iohannis a salutat organizarea expoziţiei după o pauză de un deceniu şi a amintit, prin vocea unui consilier, că industria auto şi-a triplat performanţele în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Caii putere se întorc după 11 ani, la SIAB