Antena Meniu Search
x

Călătorie cu obstacole, în oraș

De ani de zile, transportul în comun e un adevărat coşmar pentru persoanele cu dizabilităţi, în toată România. Nici Galaţiul nu se abate de la regulă. În ciuda rampelor din autobuze, persoanele în cărucioare au nevoie de ajutor pentru a urca şi coborî.

de Redactia Observator

la 02.02.2020, 23:18

Vezi și

De ani de zile, transportul în comun e un adevărat coşmar pentru persoanele cu dizabilităţi, în toată România. Nici Galaţiul nu se abate de la regulă. În ciuda rampelor din autobuze, persoanele în cărucioare au nevoie de ajutor pentru a urca şi coborî. Mai mult, în unele zone, trotuarele şi bordurile fac aproape imposibil accesul din staţii în maşini.

Ionuţ a rămas ţintuit în scaunul cu rotile acum nouă ani, în urma unui accident la bazin. A continuat să-şi trăiască viaţa cu aceeaşi bucurie şi a rămas la fel de activ. Nu ţine însă totul doar de firea şi de voinţa lui. Pentru el, deplasarea prin oraş e un chin. 

În Galaţi, rampele de acces în autobuz sunt dificil de folosit. Practic, fără însoţitori sau fără ajutorul altor călători, persoanele cu dizabilităţi nu pot urca în maşină. 

Autobuzele noi au un spaţiu special pentru scaunul rulant, dar oamenii tot nu se simt în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Din cauza obstacolelor, Ionuţ apelează de multe ori la un taxi. 

Maşina adaptată special pentru scaun rulant nu era pe traseu, însă a fost trimisă o alta. Şoferul l-a ajutat pe Ionuţ să urce. 

Deocamdată, în Galaţi, firmele de taxi nu sunt obligate să aibă şi maşini adaptate pentru cei în scaun rulant. Iar în ceea ce priveşte transportul în comun, singurele speranţe rămân amabilitatea şoferilor şi a celorlalţi călători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Călătorie cu obstacole, în oraș