Antena Meniu Search
x

Călătorie gastronomică, cele mai populare gustări din lume

Până când restricţiile se vor ridica, bucătarii ne invită să facem o călătorie gastronomică prin toată lumea. O publicaţie americană a făcut o listă cu cele mai căutate sandvişuri de pe tot mapamondul. 

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 18:37

Vezi și
  • Cu furculiţa şi cuţitul, se mănâncă sandvişurile din Danemarca.
  • În Vietnam, cel mai popular preparat de street food este Bahn mi.

În Europa, un sandviş mai atipic este Franţezinia, specific Portugaliei. Probabil şi cel mai consistent dintre astfel de preparate. Este făcut din mai multe straturi de şuncă, peste care se adaugă, ou, cârnaţi, friptură, brânză şi cartofi prăjiţi. Iar la final este acoperit de un sos de roşii. Bineînteles, este imposibil de mâncat cu mâna, aşa că pofticioşii trebuie să se ajute de tacâmuri.

Cu furculiţa şi cuţitul, se mănâncă şi sandvişurile din Danemarca. E drept, sunt mai sărace în calorii şi ceva mai sănătoase. Numit Smorbrod conţine o sigură felie de pâine, de obicei integrală, cu unt. Apoi peste sunt adăugate tot felul de combinaţii de la somon cu smântână, la carne, ouă şi verdeţuri. Iar la final se asezonează cu ierburi aromatice şi suc de lămâine.

Mergem în Asia. În Vietnam, cel mai popular preparat de street food este Bahn mi. O bagheta franţuzească ce conţine carne de pui sau porc, chilli, legume şi tot felul de condimente.

În Japonia, cel mai îndrăgit este sanvişul KATSU SANDO. Într-o pâine cu lapte specifică niponilor, sunt puse cotlete de porc prăjite, varză alba şi sos tonkatsu. În unele localuri, acest sandviş se face în 17 straturi. O imagine ce ne aminteşte de celebrele sandvişuri din desenele cu Scooby Doo.

Mergem mai departe in Malaezia, Indonezia şi Singapore. Aici Roti John este vedeta rulotelor de street food din aceste trei ţări. Este practic o omletă preparată cu ceapă, carne tocată şi brânză, pusă într-o baghetă pufoasă. Iar pe deasupra, sunt adăugate legume crude.

Peste Ocean, americanii consumă 300 de milioane de sandvişuri pe zi. Însă, nu vorbim de burgeri şi hotdogi. Surprinzător este faptul că cel mai popular dintre ele este sandvişul pus pe grill, cu brânză topită.

Asemănator cu kebabul turcilor, este un sandviş popular în Cuba. Conţine usturoi, porc la cuptor, brânză şi tot felul de sosuri. Toate într-o baghetă tradiţională. Se numeste Cubano însa a fost iniţial creat de imigranţii care au ajuns în Florida, iar apoi locuitorii insulei i-au prins repede gustul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Călătorie gastronomică, cele mai populare gustări din lume