Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă crede că e recomandată pentru funcţia de premier de... "colegi"

Drumul Vioricăi Dăncilă până la Palatul Victoria a început într-o mică localitate din Teleorman şi a trecut pe la Bruxelles.

Vezi și

Drumul Vioricăi Dăncilă până la Palatul Victoria a început într-o mică localitate din Teleorman şi a trecut pe la Bruxelles. În Parlamentul European, şi-a consolidat cariera politică, dar a fost şi protagonista câtorva momente mai puţin inspirate. Chiar şi aşa, Liviu Dragnea pariază a treia mână pe fosta profesoară de la Videle. Şi speră ca de data aceasta să fie cu noroc.  

Viorica Dăncilă este membră cu ştate vechi în PSD, partid în care s-a înscris încă din 1996. Primii paşi spre cariera politică şi, inevitabil, Palatul Victoria, au fost timizi, după cum recunoaşte chiar europarlamentarul: "Pot să spun că viaţa politică la mine a început de jos, am lipit şi afişe şi nu îmi este ruşine."

A devenit cea care apărea pe afişe, doar câţiva ani mai târziu. După ce a devenit preşedinta femeilor social democrate din Videle, a ocupat un post de consilier local, iar mai apoi unul de consilier judeţean.

A urcat în carieră încă o treaptă după ce, din 2009, a devenit europarlamentar. Vizibilitatatea a fost şi o binecuvântare, dar şi un blestem. Deşi a avut peste 300 de luări de cuvânt în Parlamentul European, s-a făcut remarcată printr-o serie de declaraţii nu tocmai inspirate. Într-un interviu despre egalitatea sexelor, a încurcat ţările membre ale Uniunii Europene. 

Pe acelaşi subiect

Deşi Liviu Dragnea s-a grăbit să-i laude abilităţile de comunicare, Viorica Dăncilă a picat în capcana limbii engleze, la fel ca o altă colegă de partid, Olguţa Vasilescu. 

Şi nu a fost singurul moment în care Viorica Dăncilă s-a făcut remarcată negativ. Ziariştii publicaţiei Politico au dat-o ca un exemplu de "aşa nu", după ce a reuşit performaţa de a răspunde unor întrebări simple fără a spune ceva concret. Iar lista nu se opreşte. 

- Ce consideraţi că va recomandă la această funcţie la Palatul Victoria? 

- Colegii... Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Viorica Dăncilă crede că e recomandată pentru funcţia de premier de... "colegi"