Antena Meniu Search
x

Comoara de la Praga: coroana Sfântului Imperiu Roman, expusă publicului

Expoziţie impresionantă la Castelul din Praga, la 100 de ani de la obţinerea independenţei Cehoslovaciei, în anul 1918!

Vezi și

Expoziţie impresionantă la Castelul din Praga, la 100 de ani de la obţinerea independenţei Cehoslovaciei, în anul 1918! Vizitatorii vor avea ocazia să admire bijuteriile istorice, în special o coroană pe care sunt încrustate unele dintre cele mai mari pietre prețioase din lume.

Pietrele preţioase fac parte din comoara păstrată în Catedrala Sfântului Vitus. Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la obţinerea independenţei Cehoslovaciei, oficialii cehi au convenit mutarea bijuteriilor la Castelul din Praga. Expoziţia a fost deschisă într-o atmosferă fastuoasă, în prezenţa preşedintelui, premierului, dar şi a arheipiscopului oraşului. 

Vizitatorii au putut admira, astfel, coroana Împăratului Carol al IV-lea - rege al Boemiei din 1347 și Împărat al Sfântului Imperiu Roman din 1355. Înaltă de 19 centimetri şi cu o greutate de peste 2 kilograme, coroana a fost împodobită cu 20 de perle şi aproape 100 de pietre preţioase. Fascinaţi de bijuteriile preţioase au fost şi elevii, care au admirat pe rând fiecare exponat. 

Expoziţia îşi va închide porţile pe date de 23 Ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Comoara de la Praga: coroana Sfântului Imperiu Roman, expusă publicului