Antena Meniu Search
x

Cătina, leacul pentru o imunitate de fier

Sezonul rece se apropie, aşa că avem nevoie de mai multă protecţie împotriva răcelii şi a gripei. Ne vin în ajutor boabele de cătină, leacul minune pentru o imunitate de fier. Fructele mici şi portocalii ascund o explozie de vitamine şi antioxidanţi şi pot fi consumate în diverse forme.

de Redactia Observator

la 02.10.2019, 22:29

Vezi și

Sezonul rece se apropie, aşa că avem nevoie de mai multă protecţie împotriva răcelii şi a gripei. Ne vin în ajutor boabele de cătină, leacul minune pentru o imunitate de fier. Fructele mici şi portocalii ascund o explozie de vitamine şi antioxidanţi şi pot fi consumate în diverse forme. Siropul de cătină, de exemplu, este un adevărat deliciu.  

Culese de la poalele Munţilor Apuseni, fructele de cătină sunt aduse la rang de medicament natural în acest restaurant din satul Colceşti. Un tânăr antreprenor face de ani buni sirop de cătină. O reţetă pe cât de simplă, pe atât de bogată în vitaminele care ne ţin departe de răceală. 

Nectarul obţinut este amestecat cu miere.

Siropul de cătină se poate păstra astfel timp de un an de zile. O sticlă de 125 de mililitri costă 10 lei, iar beneficiile sunt nenumărate.

Denumită şi ginsengul românesc, cătina este bogată în antioxidanţi şi în acizi graşi omega, esenţiali pentru reducerea colesterolului. Totodată, are efect antiinflamator şi cicatrizant. 

O comoară descoperită de tot mai mulţi români. Doamna Lili Gherle din Caraş-Severin a aşteptat toamna pentru a se bucura de cătina proaspată.

În fiecare săptămână, prepară un suc din cătină. Fructele sunt zdrobite în blender, iar pasta obţinută e subţiată cu puţină apă. 

Cătina poate fi folosită şi în alte produse minune ale toamnei. 

Anul acesta, producătorii s-au bucurat de producţii record de cătină. În pieţe, fructele se vând cu aproximativ 20 de lei kilogramul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cătina, leacul pentru o imunitate de fier