Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un parapet a străpuns maşina unui tânăr din Dej, care a fost la un pas de moarte. Compania de Drumuri spune că i-ar putea imputa şoferului paguba

Încă un parapet montat greşit putea să producă o tragedie, pe o şosea din Cluj. O maşină a fost străpunsă de la un capăt la celălalt de balustradă.

de Redactia Observator

la 25.01.2018 , 20:07

Încă un parapet montat greşit putea să producă o tragedie, pe o şosea din Cluj. O maşină a fost străpunsă de la un capăt la celălalt de balustrada care ar fi trebuit să ofere protecţie. Doar că... nu era bine prinsă. Şoferul, un tânăr angajat la o unitate militară, a supravieţuit. Nu mai departe de vara trecută, o femeie a murit, soţul şi copilul ei au suferit răni grave, după ce gardul de protecţie de pe Autostrada Soarelui le-a secţionat maşina. 

Surprinse la puţin timp după producerea accidentului, imaginile arată cât de aproape a trecut tânărul militar de o moarte violentă. Puţin după ora 19, maşina a ieşit de pe şosea şi a lovit capătul parapetelui. Deşi era îndoit în jos, capătul nu era fixat în asfalt. Astfel, şina de metal, lungă de peste 10 metri, a intrat prin parbriz şi străpuns complet maşina. 

Parapetul metalic a trecut la doar câţiva centimetri de capul şoferului. În urma impactului, şuruburile de prindere au cedat şi parapetul s-a desprins pe o porţiune de câţiva metri de stâlpişorii prinşi în beton.

Vezi și

Şoferul de 24 de ani abia îşi cumpărase maşina, ajunsă acum o epavă. Venea spre Dej, unde astăzi era aşteptat la muncă, în unitatea militară unde este angajat. 30 de minute s-au chinuit pompierii să îl scoată din maşină şi să îl predea medicilor.

Pe acelaşi subiect

Culmea, tot el s-ar putea să fie tras la răspundere. Surse din anchetă spun că ar fi aţipit la volan. Dacă poliţiştii vor stabili că tânărul este vinovat de producerea accidentului, ar putea fi obligat să plătească reparaţia parapetului care a fost la un pas să îi ia viaţa. 

Lucrările la şoseaua de centură a Clujului s-au încheiat în 2013. Tot atunci au fost montate şi elementele de siguranţă. Până în prezent, însă, nu s-a făcut o recepţie oficială şi nicio verificare a lor.

În vara anului trecut, o balustradă similară de pe autostrada care duce spre Mamaia a nenorocit o familie din Braşov, aflată în vacanţă la mare. O femeie a murit, soţul ei a rămas fără un picior, iar copilul lor a avut noroc să scape cu răni uşoare după un accident parcă tras la indigo.

Iar pentru handicapul unei tinere, care şi-a pierdut o mână din cauza unui parapete, Compania Naţională de Drumuri a fost obligată să plătească despăgubiri record de 1 milion de euro. În cazul accidentului de aseară, ancheta e abia la început.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Un parapet a străpuns maşina unui tânăr din Dej, care a fost la un pas de moarte. Compania de Drumuri spune că i-ar putea imputa şoferului paguba