Antena Meniu Search
x

Mărturia sfâşietoare a soţului Teodorei, mămica moartă la câteva minute după naştere, la Constanţa: "Am auzit trei ţipete puternice, de durere!"

O tânără mamă  a murit în condiţii suspecte, după ce a născut la un spital privat din Constanţa.

Vezi și

O tânără mamă  a murit în condiţii suspecte, după ce a născut la un spital privat din Constanţa. Şi-a îmbrăţişat bebeluşul pe care l-a născut natural, apoi a intrat în stop cardio-respirator. La extragerea placentei, medicul ar fi greşit şi ar fi rupt uterul, acuză familia. Mama a făcut hemoragie şi ar fi fost dusă prea tâziu la Urgenţă, la stat. E doar unul din cazurile grave care ajung de la privat la camerele de gardă, unde există şi echipe medicale, şi resurse pentru a trata complicaţiile. Poliţia şi Colegiul Medicilor vor porni ancheta. 

Înainte să moară, Teodora Mocanu a apucat să-şi cunoască fiul. Un băieţel de două kilograme şi jumătate, născut  natural după miezul nopţii şi după trei ore de travaliu, la un spital privat din Constanţa. Acelaşi unde, în urmă cu patru ani, tânăra mamă şi-a adus pe lume, prin cezariană, primul copil. Imediat după naştere, au început şi problemele. 

"La aproximativ 2-3 minute, am auzit trei ţipete puternice, de durere. Au început să se agite foarte tare, să ţipe doctora că femeia asta nu are tensiune şi că face stop cardiac.", poversteşte rupt de durere soţul Teodorei. 

În sala de operaţie, medicul încercase scoaterea placentei. Ceva s-ar fi întâmplat în timpul procedurii medicale. Teodora a fost resucitată. Medicii spitalului privat au cerut ajutorul celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş. 

Pe acelaşi subiect

O oră, femeia a pierdut sânge şi şanse la viaţă, susţine soţul ei. La Spitalul Judeţean a fost ţinută patru ore în sala de operaţie. A intrat de trei ori în stop cardio-respirator. A primit 15 unităţi de sânge, dar a fost prea târziu. 

"Doctorul care a efectuat operaţia mi-a povestit că placenta a fost lipită de cicatricea vechii operaţii de cezariană." , spune soţul. Iar în momentul în care a fost extrasă, uterul s-a rupt şi a provocat hemoragia. 

Rudele cred că mama putea fi salvată dacă Spitalul privat ar fi avut resurse şi echipe medicale similare unui spital de urgenţă. Soţul a făcut plângere la Colegiul Medicilor. Aşteaptă necropsia şi se apoi se va duce şi la poliţie. 

Într-un comunicat, medicii Spitalului privat din Constanţa susţin că pacienta a avut o anomalie placentară rară, care nu putea fi depistată anterior naşterii. Presa locală scrie că, la acelaşi spital, în urmă cu un an, un copil a murit după o naştere sub apă. 

În Constanţa, ca în multe oraşe din ţară, femeile aleg clinici private pentru condiţii mai bune. Îşi asumă însă riscuri, în cazul complicaţiilor. O situaţie la care şi statul contribuie prin nepăsare. 

Ioan, fiul Teodorei, este internat în continuare la spitalul privat unde a fost adus pe lume. Acolo, vor urma, cel mai probabil, anchete. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Mărturia sfâşietoare a soţului Teodorei, mămica moartă la câteva minute după naştere, la Constanţa: "Am auzit trei ţipete puternice, de durere!"