Antena Meniu Search
x

Cifrele incredibile ale meciului care a dus-o pe Simona Halep în finala de la Australian Open

Simona Halep e primul sportiv român care ajunge în finala turneului de Grand Slam din Australia.

Vezi și

Simona Halep e primul sportiv român care ajunge în finala turneului de Grand Slam din Australia şi, din nou, o întreagă ţară îi ţine pumnii pentru victorie. Pentru titlul de la Melbourne, va lupta cu Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA. "Dacă nu te predai, poţi câştiga meciul la final!" - au fost vorbele de azi ale Simonei, despre care nu puţini au spus că a făcut partida carierei! Iar dacă ia şi trofeul australian, îşi păstrează locul unu şi e mai bogată cu peste 3 milioane de dolari.

Un retur în forţă, urmat de o greşeală neforţată a adversarei! Game, set şi meci. Simona Halep ridică mâinile în aer! Un vis devine realitate. Este în finala de la Australian Open, pentru prima dată în viaţă.

Simona a făcut un meci mare împotriva lui Angelique Kerber, câştigătoarea din 2016 a turneului. A condus cu 5-0 în primul set, l-a pierdut greu pe al doilea, a salvat două mingi de meci în decisiv, unde s-a impus, până la urmă cu 9-7.

Două ore şi 20 de minute de curaj, dezamăgire şi iar curaj !

Pe acelaşi subiect

Pe arenă au fost zeci de români care au susţinut-o, iar în faţa televizoarelor, milioane de oameni. 

Este clar că Simona a avut unul dintre cele mai importante şi solicitante meciuri din carieră. În total a alergat aproape  4 kilometri la 30 de grade celsius. A avut nu mai puţin de 50 de lovituri direct câştigătoare. Simona a avut şi cel mai puternic serviciu, 171 de kilometri pe oră, faţă de 164 de kilometri pe oră, pentru Kerber. 

Sâmbătă dimineaţa, Halep joacă pentru a treia oară într-o finală de Grand Slam, împotriva danezei Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA.

Miza turneului este împărţită, în mod egal, pentru ambele jucătoare. Cel mai important, se decide numărul 1 mondial. În joc sunt700 de puncte WTA. Iar diferenţa dintre Simona şi Caroline este de 400 de puncte. Deci, cine câştigă finala, e lider. Apoi, premiul. Nu mai puţin de 3,1 milioane de dolari. Şi, nu în ultimul rând, şi pentru Simona Halep şi pentru Caroline Wozniaki va fi primul titlu de Grand Slem din carieră.

Simona încă resimte dureri la glezna stângă, după accidentarea din primul tur. Are însă un psihic mai puternic ca niciodată, iar în momentele grele intervine antrenorul Darren Cahil, cum a făcut-o şi în semifinala de astăzi.

Pentru calificarea în finală, Halep s-a ales cu un cec de un milion şi jumătate de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cifrele incredibile ale meciului care a dus-o pe Simona Halep în finala de la Australian Open