Antena Meniu Search
x

Video Ce prețuiesc românii în 2022. Clasament cel puțin surprinzător al celor mai importante valori, dincolo de familie

A trecut un an greu în care ne-am reaşezat valorile şi am reevaluat priorităţile. Un studiu realizat în 94 de ţări arată că familia rămâne în topul reperelor pentru majoritatea oamenilor. Şi românii sunt de aceeaşi părere. Doar că pe locul doi am avut o opţiune cel puţin surprinzătoare: nu am pus nici prietenii, nici credinţele, nici distracţia, ci munca.

de Adrian Obreja

la 03.01.2022, 21:39

Vezi și

Au fost alese 6 valori: familie, muncă, prieteni, distracţie, politică şi religie. Aproape toate ţările au pus pe primul loc familia, în afară de Indonezia, unde religia a fost în top. Şi pentru românii familia rămâne cea mai importantă valoare.

Pe locul doi, la foarte mică distanţă, apare, surpinzător, munca.

Religia și politica, la coada clasamentului

Bătrân: ”Dacă nu muncești nu ai cum să întreții familia. Dacă nu ai familie nu prea ai chef de muncă”.

Pe acelaşi subiect

La fel ca noi, au ales munca şi francezii, italienii, polonezii şi bulgarii. Austriecii, cehii, ungurii şi danezii au pus prietenii imediat după familie. Politica și religia sunt undeva la coada clasamentului.

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Dintre aceste 6 cuvinte, care reprezintă valori mai mult sau mai puțin importante pentru noi,  religia și politica nu s-au situat nicăieri în Europa, pe una dintre primele 2 poziții”.

Cinci ţări din lume au ales distracţia după familie: Finlanda, Canada, Japonia, Chile şi Andorra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ce prețuiesc românii în 2022. Clasament cel puțin surprinzător al celor mai importante valori, dincolo de familie