Antena Meniu Search
x

Cutremurător. Cei 11 bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urmă cu opt ani, sunt eroi într-un film impresionant

Cei 11 bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urmă cu opt ani, sunt eroi într-un film impresionant.

Vezi și

Cei 11 bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urmă cu opt ani, sunt eroi într-un film impresionant. Este vorba despre "Scurtcircuit", în regia lui Cătălin Saizescu, fiul regretatului Geo Saizescu. Nouăzeci de actori, printre care Magda Catone, Maia Morgenstern şi George Ivaşcu, aduc pe ecrane povestea care a zguduit o ţară întreagă în august 2010.

"La ai nostri arde! Ia copilul si iesi afara!" Aşa s-a declanşat iadul la Maternitatea Giuleşti. Un scurtcircuit, produs la instalaţia improvizată de aer condiţionat, a aprins focul la Secţia de Terapie Intensivă, acolo unde erau 11 bebeluşi cu probleme. Doar cinci au supravieţuit. 

Regizorul Cătălin Saizescu, fiul regretatului Geo Saizescu, a respectat întru totul rechizitoriul întocmit de procurori.

Între timp, sistemul şi-a găsit vinovaţii: asistenta care era pe tură în acea zi toridă, conducerea spitalului şi electricianul. Instanţa a stabilit preţul celor 6 vieţi la patru milioane de euro. "N-o să mă pot resemna niciodată. N-am cum să mă pot resemna. Am un copil mort, care zace la trei metri sub pământ." 

Pe acelaşi subiect

Filmul vine însă cu un puternic mesaj social. Cu lacrimi în ochi, Magda Catone şi-a amintit că, în urmă cu 22 de ani, şi-a adus fiul pe lume tot la Maternitatea Giuleşti. Acolo a născut doi copii şi Georgiana, cea care dă viaţă personajului asistentei vinovate: "Plecam dărâmati acasa. S-a plâns foarte mult la filmări."  

Maia Morgenstern şi George Ivaşcu, ajuns între timp ministru al culturii, fac parte şi ei din distribuţie.

În total, a fost nevoie de 90 de actori de toate vârstele. Bebeluşii au fost creaţi cu ajutorul efectelor speciale şi s-a lucrat cu foc deschis. Filmul s-a turnat în fostul spital Caritas şi chiar la Maternitatea Giuleşti, însă după ce a fost renovată. Pelicula, premiată deja la Shanghai şi la Cairo, intră în cinematografe pe 23 februarie. 

- Vinovatii?

- Vinovatii nu sunt aici, ba! Sunt la mare, la plaja! Aici sunt numai fraierii carora le ard copiii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Cutremurător. Cei 11 bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urmă cu opt ani, sunt eroi într-un film impresionant