Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2018. Luni încep primele probe, profesorii ameninţă cu boicotarea examenelor

Aproape 150.000 de liceeni trec printr-un nou experiment în şcoala românească. Pentru prima data în istorie, primele probe la Bacalaureat încep în februarie.

Vezi și

Aproape 150.000 de liceeni trec printr-un nou experiment în şcoala românească. Pentru prima data în istorie, primele probe la Bacalaureat încep în februarie. Chiar luni, adolescenţii ar trebui să intre în sălile de examen, dar nu ştiu dacă vor veni şi profesorii. Oficial, ei nu au fost scoşi încă din programă şi sunt oricum supăraţi din cauza noilor salarii. Sindicaliştii ameninţă cu boicotarea Bacalaureatului. 

Examenul de Bacalaureat este programat să înceapă luni, în data de 12 februarie, cu proba orală la limba şi literatura română. Urmează între 16 şi 20 februarie competenţele digitale, iar în 21 şi 22 februarie, elevii vor fi testaţi la o limbă de circulaţie internaţională. 

Oficial, mutarea celor trei probe ar trebuie să îi ajute pe liceeni. Pentru ca efortul lor în această vară să fie mai mic, atunci când examenele chiar contează la nota de la Bac. 

Însă, înainte de a intra în sălile de examen, liceenii află că există mai multe necunoscute. Profesorii care aveau ore toată săptămâna trebuie acum să îi supravegheze. 

În plus, dascălii sunt oricum supăraţi din cauza noilor salarii. Nu sunt de acord cu legea salarizării, iar sindicaliştii nu exclud să boicoteze chiar Bacalaureatul din februarie. 

Tensiunea se menţine până în vară. Dacă nu vor ajunge la înţelegeri pe noile salarii, federaţiile nu exclud proteste şi înaintea probelor scrise de la BAC. Încep pe 25 iunie, iar 9 iulie trebuie să se afişeze rezultatele finale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2018. Luni încep primele probe, profesorii ameninţă cu boicotarea examenelor