Antena Meniu Search
x

Cele mai inspirate cadouri de casă nouă - cum faci alegerile potrivite

Alegerea cadourilor pentru casă nouă poate fi o provocare destul de dificilă, însă, dacă ții cont de anumite reguli, ai toate șansele să nu dai greș. Este foarte important să te gândești la mesajul pe care vrei să îl transmiți și la faptul că darurile ar trebui să fie utile, durabile și cei cărora le oferi să se bucure de ele cât mai mult timp. 

de Redactia Observator

la 17.12.2019, 17:33

Cele mai inspirate cadouri de casă nouă - cum faci alegerile potrivite
Cadouri inspirate de casă nouă - Shutterstock

Alegerea cadourilor pentru casă nouă poate fi o provocare destul de dificilă, însă, dacă ții cont de anumite reguli, ai toate șansele să nu dai greș. Este foarte important să te gândești la mesajul pe care vrei să îl transmiți și la faptul că darurile ar trebui să fie utile, durabile și cei cărora le oferi să se bucure de ele cât mai mult timp. 

Mai jos, ai câteva idei de cadouri de casă nouă care s-ar potrivi în diferite contexte și descoperi câteva reguli care te ajută să faci alegeri inspirate

Cadouri practice - electrocasnicele

Unele dintre cele mai sigure și inspirate variante de cadouri pentru cineva care se mută în casă nouă sunt electrocasnicele cum ar fi: un cuptor electric, un robot de bucătărie, un storcător de fructe, un aspirator sau un filtru de cafea. Înainte de a alege un astfel de dar, asigură-te, însă, că gazdele nu au deja obiectul respectiv și că, într-adevăr este ceea ce își doresc. 

Dacă e vorba de rude sau prieteni apropiați, lucrurile pot fi un pic mai simple, pentru că îi poți întreba direct ce au nevoie și să mergi la sigur. În cazul în care e vorba de colegi sau persoane pe care nu le cunoști foarte bine, atunci e indicat să-i întrebi pe cei de care sunt mai apropiați. De asemenea, dacă e o petrecere cu mai mulți invitați, poți să faci un mic sondaj înainte de a alege cadoul, ca să nu iei același lucru ca alți participanți la eveniment. 

Cadouri de suflet - obiectele de colecție

În funcție de relația pe care o ai cu gazdele și de vârsta acestora, poți opta pentru cadourile de suflet, adică pentru obiectele de colecție, de pildă. Într-o astfel de situație, pui practic pe primul plan pasiunile sau hobby-urile persoanelor cărora le dăruiești. 

Dacă știi că gazdele sunt pasionate de călătorii, poți opta pentru o colecție de albume foto sau de ghiduri de travel ori, dacă e vorba despre muzică, poți alege un set de CD-uri sau viniluri cu muzica preferată a acestora. 

Cadouri personalizate, cu mesaj puternic

Cadourile personalizate vor spune întotdeauna o poveste și vor fi o experiență în sine. Prin urmare, mesajul pe care îl transmiți este cel mai important în acest caz. Un set de pahare din cristal de Bohemia încrustate cu flori din argint sau o cutie din lemn de cireș cu tacâmuri din argint pot fi daruri interesante pentru gazde rafinate și elegante.

Dacă e vorba despre persoane nonconformiste care au o personalitate ce iese din tipare, atunci poți opta pentru căni gravate cu mesaje speciale sau cu simboluri haioase, aranjamente din flori criogenate ori pentru lenjerie de pat și covorașe personalizate. 

Cum alegi cadouri de casă nouă inspirate

Indiferent ce alegi, reține că, potrivit studiilor psihologice, simplul act de a dărui ceva cuiva cu sinceritate ne face să fim mai fericiți. Este vorba, până la urmă, despre emoții și mesajul pe care vrei să-l transmiți. În principiu, atunci când cauți un cadou de casă nouă, este recomandat să ții cont de câteva reguli simple care înseamnă, de fapt, să ai răspunsurile pentru următoarele întrebări:

  • Ce relație ai cu gazdele? - rude, prieteni, colegi, șefi;

  • Unde se mută? - una este să fie vorba despre un apartament obișnuit aflat la periferia unui mare oraș și alta este ca gazdele să se mute într-o vilă cu piscină în afara orașului ori într-o zonă rezidențială;

  • Care sunt motivele mutării? - dacă gazdele se mută pentru prima dată într-o casă a lor sau dacă au mai avut alte locuințe înainte;

  • Ce vârstă au persoanele respective? - dacă sunt persoane mai în vârstă, conservatoare sau tineri nonconformiști;

  • Care e contextul familial? - gazdele au sau nu copii, vor să stea împreună toată viața sau doar temporar;

  • Ce buget să aloci pentru un astfel de cadou? - nu e important să iei un cadou scump și voluminos, ci unul care să spună o poveste și care să creeze emoție nu doar pe moment, ci peste timp. 

Prin urmare, dincolo de a fi practic, util și durabil, un cadou de casă nouă ar trebui ales în funcție de personalitatea și de nevoile gazdelor. Reține că nu valoarea materială sau dimensiunile darului sunt importante, ci mesajul pe care îl transmiți și emoțiile pe care le creezi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cele mai inspirate cadouri de casă nouă - cum faci alegerile potrivite