Antena Meniu Search
x

Achiziţii suspecte şi nefolositoare la preţuri de lux făcute de fosta conducere a spitalului judeţean Neamţ

Bebeluşii internaţi la secţia de Pediatrie a Spitalului din Piatra Neamţ dorm în cele mai scumpe pătuţuri.

Vezi și

Bebeluşii internaţi la secţia de Pediatrie a Spitalului din Piatra Neamţ dorm în cele mai scumpe pătuţuri. Au preţ de lux, dar arată la fel ca mobilierul folosit şi acum 30 de ani. Tot cu gratii şi cu şuruburi. Fosta conducere este acuzată că a modernizat spitalul la suprapreţ. Au fost comandate chiar şi zeci de birouri, iar medicii nu au nici măcar loc pentru ele.

Pătuţuri cu gratii din fier, în care copiii se pot răni foarte uşor. În loc de sistem de culisare, aşa cum au cele moderne, acestea se desfac din şurub. În condiţiile în care au costat fiecare 4.000 de lei.

Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul Spitalului Judeţean Neamţ: "Au venit nişte pătuţuri care, dacă stăteai şi te uitai la preţ, te aşteptai să fie ceva cu telecomandă, ceva foarte modern. În schimb, sunt nişte pătuţuri aşa cum le ştiam. Pătuţurile de acum 20-30 de ani, cu un grilaj care se ridică, se coboară."

Suzana Constantinescu, şef secţie Pediatrie: "Pătuţurile sunt impropii, au un sistem de închidere şi de deschidere a gratiilor foarte prost gândit, prin înşurubare. Acel şurub probabil că nu va ţine mai mult de o lună-două-trei maximum." 

Pe acelaşi subiect

La o simplă căutare pe internet, acelaşi pătuţ costă puţin peste 1000 de lei. Aşadar, de 4 ori mai puţin. În timp ce unul modern, ajunge la 2.000 de lei. În total, au fost comandate 33 de pătuţuri la preţuri supravevaluate, spune noua conducere a spitalului din Piatra Neamţ. 

Şi nu sunt singurele achiziţii suspecte: "Au venit, de asemenea, 7 paturi de tarapie intensivă, care sunt paturi de terapie intensivă de adulţi. Au venit incubatoare care iarăşi nu au ce căuta la Pediatrie."

Dar şi 47 de birouri, de 5.000 de lei bucata. Medicii şi asistentele n-au nici măcar unde să le pună. Mobilierul a fost comandată în 2015 de fosta conducere, fără să-i consulte pe doctori. Noii şefi, dar şi conducerea Consiliul Judeţean încearcă să găsească soluţii, pentru a returna mobilierul. 

Firma care a livrat mobilierul susţine că a respectat contractul: ""Tipul de echipament a fost stabilit printr-un proiect pus la dispoziţia tuturor ofertanţilor chiar de către autoritatea contractantă la momentul publicării anunţului de participare."

În tot acest timp, fostul manager refuză să comenteze achiziţiile făcute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Achiziţii suspecte şi nefolositoare la preţuri de lux făcute de fosta conducere a spitalului judeţean Neamţ