Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Meteorologii au făcut un anunţ de ultimă oră. Ciclonul polar Olaf se apropie: "Nu sunt excluse chiar şi regiunile sudice!"

Următoarele 48 de ore vor schimba radical vremea în România. Ciclonul polar Olaf ajunge peste România.

de Redactia Observator

la 16.11.2017 , 19:40

Următoarele 48 de ore vor schimba radical vremea în România. Ciclonul polar Olaf, care a adus deja în Marea Britanie cea mai friguroasă lună din ultimii şapte ani, va ajunge la noi, în weekend, cu ninsoare, vânt şi temperaturi negative. Ploile pe care le împinge spre România un alt ciclon din sudul continentului vor fi transformate în zăpadă de aerul rece polar din nord. Autorităţile din ţară s-au declarat pregătite să dea piept cu iarna. Oamenii, în schimb, speră ca frigul să mai aştepte.

Aerul polar care a adus deja zăpezi în Marea Britanie, dar şi cea mai friguroasă lună noiembrie din ultimii şapte ani, se apropie de ţara noastră. 

Cu alte cuvinte, sfârşitul de săptămână ar putea aduce, încă din primele ore, zăpadă la munte, ploaie şi lapoviţă în rest. Ciclonul polar Olaf va scădea şi temperaturile, în medie, cu 6-7 grade, aşa încât maxima nu va trece de 4 grade, iar minima de minus trei grade. 

Vezi și

Cu ochii la iarna vecinilor de pe peste graniţe, autorităţile de la noi susţin că au început pregătirile. 

Pe acelaşi subiect

Ciclonul Olaf va transforma în ninsoare precipitaţiile pe care le va aduce, încă de mâine, în nordul, vestul şi centrul României. Un alt ciclon care vine dinspre Italia va ajunge deasupra ţării noastre. Ciclonul Numa a provocat deja inundaţii în această ţară şi a lovit cu vânt şi grindină Croaţia. 

În Grecia, 15 oameni au murit după ploile şi inundaţiile din regiunea Atenei. Cert este că, aerul polar va cuprinde toată România. "Ninsori cu siguranţă vom vedea şi în zonele deluroase şi în nord, centru, Maramreş, Transilvaia, nordul Modovei şi nu sunt excluse chiar şi în regiunile sudice.", spune meteorologul Alina Şerban.

Temperaturi scăzute vor fi până marţi. Este doar începutul unei ierni grele, cu ger şi ninsori abundente. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Meteorologii au făcut un anunţ de ultimă oră. Ciclonul polar Olaf se apropie: "Nu sunt excluse chiar şi regiunile sudice!"