Antena Meniu Search
x

Cod PORTOCALIU de ploi! Zonele vizate

Veşti proaste! Vremea se strică din nou în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării

 Veşti proaste! Vremea se strică din nou în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării

UPDATE 14:45 Codul portocaliu de INUNDAŢII a fost extins. Printre zonele afectate s-ar putea numără şi Capitala, conform Antena3.

Avertizarea de cod portocaliu de inundaţii emisă iniţial pe râurile Drincea, Desnăţui şi Jiu, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj şi Hunedoara, a fost extinsă şi pentru râurile din zonele de deal şi de munte din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea, dar şi pe râuri din judeţul Olt.

Codul portocaliu intră în vigoare miercuri, de la ora 16.00 și rămâne în vigoare până joi, la ora 2.00. Sunt vizate judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea, unde ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervalul menţionat se vor cumula local chiar și peste 60 - 70 l/mp.

În ceea ce privește codul galben, acesta se instituie pentru intervalul 14 mai, de la ora 12.00, până joi, 15 mai, la ora 18.00. În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină.

În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp.

Si în Bucuresti, ar putea cădea până la 30 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Cod PORTOCALIU de ploi! Zonele vizate