Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare. Şapte judeţe sunt cele mai afectate

Iarna loveşte violent în şapte judeţe, aflate de o oră sub cod portocaliu de viscol şi ninsoare.

Vezi și

Iarna loveşte violent în şapte judeţe, aflate de o oră sub cod portocaliu de viscol şi ninsoare. La munte, zăpada depăşeşte deja doi metri şi o avalanşă s-ar putea produce oricând. Vântul bate în rafale puternice, de până la 140 de kilometri pe oră. O ceaţă deasa a cuprins pârtiile de pe Valea Prahovei, unde mai multe instalaţii de schi au fost complet oprite. 

La Cota 2000 din Sinaia, unde muntele atinge norii, vântul spulberă zăpada cu putere. O ceaţă groasă şi rece ca gheaţa a cuprins crestele. Sunt -5 grade, dar se simt -17.

Acolo unde zăpada este troienită, stratul atinge chiar şi doi metri. Amatorii de senzaţii tari sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe munte, pentru că este risc de avalanşă. Mâine, rafalele vor ajunge chiar şi la 140 de kilometri pe oră pe creste. 

Pentru o tură cu snowboardul, acest turist a riscat foarte mult. Un alt tânăr, care a încercat să ajungă în weekend pe platoul Bucegi, este dat dispărut şi acum, după ce a fost luat de avalanşă. Este al patrulea din acest sezon.

Pe acelaşi subiect

Şi în Masivul Făgăraş este risc însemnat de avalanşă. La Cota 2000, dar şi pe Trasfăgărăşan, zăpada depăşeşte un metru. Şi va mai creşte. În Poiana Braşov, ninge fără întrerupere de ore întregi. 

În mai multe judeţe, este deja cod portocaliu de viscol şi ninsori. Vântul suflă violent, cu 75 şi chiar 85 de kilometri pe oră în zonele joase şi cu 140 la altitudini mari. 

La Rânca, drumarii abia fac faţă viscolului. Şi totuşi, autorităţile din Capitală anunţă că suntem pregătiţi pentru nămeţi. 

La mare, un amator de senzaţii tari şi-a scos kite-ul pe zăpadă. Şi a înlocuit placa de surf... cu cea de snowboard. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de viscol şi ninsoare. Şapte judeţe sunt cele mai afectate