Antena Meniu Search
x

60 de companii angajează studenți din Cluj. Recrutarea, prin intermediul unei aplicaţii

După ce s-au plâns că, după absolvirea facultăţii li se cere câţiva ani de experienţă, tinerii români au realizat că, dacă nu lucrează pe perioada studiilor, nu vor avea nicio şansă de angajare. Aşa că, în momentul de faţă, nu refuză companiile care le oferă ocazia să muncească pe durata verii.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 17:33

Vezi și

După ce ani de zile s-au plâns că, după absolvirea facultăţii li se cere câţiva ani de experienţă, tinerii români au realizat că, dacă nu lucrează pe perioada studiilor, nu vor avea nicio şansă de angajare în posturile pe care le vizează. Aşa că, în momentul de faţă, nu refuză companiile care le oferă ocazia să muncească pe durata verii. Aşa s-a întâmplat şi la Cluj-Napoca, acolo unde studenţii au analizat joburile oferite de peste 60 de companii.

Tinerii care vor să muncească încă de pe băncile facultăţii au mai multe variante la dispoziţie. Pot participa la workshopuri gratuite, pentru a se iniţia în dezvoltare personală, pot să aibă internshipuri plătite, dar şi posibilitatea să lucreze de acasă, pentru un site internaţional.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cristi este student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi a ales o companie de IT. El a precizat că "sunt în anul doi şi aş dori să-mi avansez cunoştinţele şi să le dezvolt cu ajutorul unui proiect pe un internship".

Tânărul caută o companie care să-i ofere posibilitatea să lucreze pe timpul verii.

Studenţilor li se oferă inclusiv posibilitatea de a se muta, urmând să aibă acoperite cheltuielile cu cazarea şi masa.

La târgul de cariere a fost prezent şi principalul producător de ambulanţe şi alte vehicule speciale din România, care oferă studenţilor şansa de a se specializa, cu ajutorul unui internship plătit.

800 de aplicaţii la Electric Castle

Reprezentanta instituţiei respective a precizat că "important este ca studenţii să fie ok ca şi oameni, pentru că o mare parte din cunoştinţe o pot acumula la noi. Avem programe de training, instruiri, etc".

Totuşi, cei mai mulţi tineri au optat pentru voluntariat la Electric Castle. Peste 800 de candidaţi au aplicat anul acesta.

Cei care au aplicat pot veni cu cortul pentru a dormi în camping sau pot face naveta, urmând a avea acoperite cheltuielile cu deplasarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 60 de companii angajează studenți din Cluj. Recrutarea, prin intermediul unei aplicaţii