Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bugetarii în concediu medical sau de creştere a copilului primesc salarii mai mici de la 1 ianuarie. Ministrul Teodorovici anunță care sunt soluțiile

Sindicaliștii din învățământ avertizează că mii de angajaţi sunt afectaţi de noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical.

de Redactia Observator

la 16.02.2018 , 14:11

Sindicaliștii din învățământ avertizează că mii de bugetari sunt afectaţi de noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical, aceștia pierzând aproximativ 20 la sută din venit.

Astfel, de la 1 ianuarie, persoanele care sunt în concediu medical fie de boală, fie pentru creştere copil s-au trezit cu salariile considerabil mai mici. 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage astfel atenţia că angajaţii care sunt concediu medical s-au trezit cu salariile micşorate cu aproximativ 400 de lei.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

"FSLÎ semnalează existenţa unei probleme extraordinar de grave în privinţa modului în care este calculat salariul pe perioada concediului medical. În urma aplicării OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal-bugetare, angajaţii aflaţi în concediu medical primesc, în medie, cu 20 la sută mai puţini bani. Modificarea îi afectează şi pe bolnavii de cancer. Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se află în concediu medical şi care a primit în luna ianuarie 2018 un venit de 1.572 de lei, în condiţiile în care în ianuarie 2017 avea un venit de 1.835 de lei", au anunțat, vineri, sindicaliştii, ataşând şi fluturaşi de salariu.

Teodorovici: Vom rezolva problema

Întrebat în legătură cu aceste noi probleme, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că va rezolva şi această problemă, dar abia săptămâna viitoare. 

„Nu cred că în programul de guvernare era prevăzut faptul că salariații din România vor pierde de la 1 ianuarie 20% din drepturile salariale, dacă au ghiniolul să se îmbolnăvească. Vorbim de bolnavi de cancer, mame care sunt în concediu pre și post natal. În educație, vorbim de 400 de lei, dar în alte sectoare pierderile sunt mai mari”, a spus ministrul Finanțelor. 

Teodorovici promite că, săptămâna viitoare, va veni cu o solutie în Guvern, însă susține că cei care vor să-și recupereze banii trebuie să depună declarații rectificative

”Ca sa încep cu o concluzie foarte clară, nimeni aflat în situația de concediu medical nu va avea de pierdut. Când se face un astfel de calcul, ne plafonăm la suma datorată anul trecut, adică nimeni, chiar dacă din sumele datorate astăzi este mai mare decât anul trecut, nu va pierde. Adica plafonăm ceea ce datoreaza o persoană în medical, plafonăm la anul trecut. Cei care au platiti deja, introducem aceste rectificari”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri sociale » Bugetarii în concediu medical sau de creştere a copilului primesc salarii mai mici de la 1 ianuarie. Ministrul Teodorovici anunță care sunt soluțiile