Antena Meniu Search
x

Lia Olguţa Vasilescu, noi explicaţii despre scăderea salariilor: "Anul acesta este cel mai greu an pentru români" (Video)

Lia Olguţa Vasilescu spune că 2018 este cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării, creşterile mari urmând să se concretizeze abia în 2019.

Lia Olguţa Vasilescu spune că 2018 este cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării, creşterile mari urmând să se concretizeze abia în 2019.

Ministrul Muncii a dat, din nou, asigurări că salariile nu vor scădea. Lia Olguţa Vasilescu a declarat aseară la Antena 3 că totul se desfăşoară conform programului de guvernare, iar cei mai favorizaţi de legea salarizării vor fi medicii şi cadrele medicale.

"Cei care se așteptau să le scadă salariile au primit fluturași și au văzut că nu le scad și nu mai au de ce să fie nemulțumiți. Iar cei care au primit fluturașii și au văzut că le scad probabil că nu or să vă trimită niciodată fluturașii pentru că sumele sunt foarte mari și atunci ați vedea de unde le-a scăzut salariul. 

La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, nu mai mulți. Deci, cred că lumea, de acum, de luna aceasta, de luna viitoare, când deja vor primi și ei banii vor înțelege că nu au motive să se teamă, mai ales că pentru cei cu salarii mici se vor vedea creșterile. E adevărat că se crește pe diferență din anul 2019. Abia atunci cei cu salarii mici vor avea creșteri mult mai mari decât ceilalți", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, 2018 va fi un an greu pentru români.

"Anul acesta este cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării pentru că unii, 3%, scad, iar pentru ceilalţi s-a asigurat transferul contribuţiilor şi sunt foarte puţini cei cărora le-a crescut netul. Creşterile mari vor fi din 2019", a afirmat Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat că medicii urcă direct pe grila din 2022.

"Pentru medici e foarte clar ce se întâmplă de la 1 martie. Urcă pe grila din 2022. Medicii și asistentele, spre deosebire de toți ceilalți bugetari. Sunt categoria favorizată", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lia Olguţa Vasilescu, noi explicaţii despre scăderea salariilor: "Anul acesta este cel mai greu an pentru români" (Video)