Antena Meniu Search
x

Cinci copii au fost în pericol, după ce au urcat singuri pe munte, în adidaşi. Jandarmii montani i-au salvat la timp

Cinci copii cu chef de aventură i-au pus pe drumuri pe jandarmii montani. Au încercat să urce pe munte, fără echipament, fără să se gândească la pericole.

Vezi și

Cinci copii cu chef de aventură i-au pus pe drumuri pe jandarmii montani. Au încercat să urce pe munte, fără echipament, fără să se gândească la pericole şi fără ştirea părinţilor. Plănuiau să ajungă în Masivul Postăvaru, dar au încurcat drumul şi i-a prins întunericul. Speriaţi, au sunat într-un final la 112.

- Rămâi pe loc! Opriţi-vă pe loc! Voi aţi sunat la 112, nu? Hai încoace! Ce-a fost în capul vostru? Opa! Opa, sus! Dar, fii atent! Şi fără papuci, fără nimic. Părinţii voştri ştiu unde sunteţi voi? 

Cât au tremurat pe munte, de frig şi de spaimă, n-au avut curaj să-şi sune părinţii. Au sunat, în schimb, la 112. Jandarmii montani s-au mobilizat imediat. 

- Haideţi la ratrack! Aveţi grijă să nu alunecaţi! Tu, ăsta mic, du-te înăuntru! Ia-l pe ăsta mic! Urcă-te şi bagă-te lângă ei aici!

Pe acelaşi subiect

Cel mai mic dintre copii are 10 ani, iar cei mai mari au 15. Cu toţii sunt din Braşov. Cu geci subţiri pe ei şi încălţaţi cu adidaşi, au plecat pe munte. Au ales un traseu cunoscut de cei care fac drumeţii în zonă. 

Puştii au pornit din Şaua Tâmpei, pe o potecă ce duce din oraş spre pădure. Intenţionau să ajungă la "Peştera de lapte", în Masivul Postăvaru. Dar, după ce au străbătut pădurea, i-a prins întunericul pe drum. Şi n-au mai ştiut încotro s-o ia. 

Jandarmii au ajuns după o jumătate de oră la ei. Din cauza lipsei semnalului la telefon, au pierdut legătura. Din fericire, au reuşit să-i repereze datorită semnului de pe copaci după care se orientează turiştii pe traseu. Un triunghi albastru. Puştii erau la 600 de metri de peştera unde voiau să ajungă.

Părinţii pot răsufla uşuraţi. Nu vor fi amendaţi, iar Protecţia Copilului nu va începe o anchetă, dar au fost sfătuiţi să-şi supravegheze mai bine copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Cinci copii au fost în pericol, după ce au urcat singuri pe munte, în adidaşi. Jandarmii montani i-au salvat la timp