Antena Meniu Search
x

Un copil de doar 12 ani a fost RĂPIT şi vândut la o stână din Mureş, unde a fost ţinut sechestrat. Autorităţile cred că mama lui e vinovată

Un copil de 12 ani din Bacău a fost răpit şi dus în Mureş, la o stână, unde a fost obligat să muncească. Două săptămâni a fost sechestrat acolo.

Vezi și

Un copil de 12 ani din Bacău a fost răpit şi dus în Mureş, la o stână, unde a fost obligat să muncească. Două săptămâni a fost sechestrat acolo, până când poliţia, alertată de rude, i-a dat de urmă. E în plasament acum, iar răpitorii lui au ajuns în arest. Nu a fost singura victimă a unei reţele care vindea sclavi pe câţiva lei.

-L-a luat de pe câmp. 

-Mie îmi pare rău că n-am fost mai dur, să-i dăm în plasament, că aţi semnat că aveţi grijă de ei! Dacă atunci nu semnaţi că aveţi grija de copil, avea alt viitor acum!

O mamă care nu ştie nimic despre copilul ei şi un primar care regretă că nu a luat măsuri la timp. Andrei, băiatul de 12 ani al femeii, a fost răpit de la stâna unde fusese lăsat de propriul tată să muncească. Doi săteni l-au dus pe cel mic tocmai în Mureş. Tot la o stână, unde l-au făcut sclav. 

Pe acelaşi subiect

-Avea grija de acest copil?

-Nu avea grija!

-Au stat iarna în pădure la stână, săracii! Aia nu-i mamă!

Femeia are patru copii şi e însărcinată cu al cincilea. Niciunul dintre băieţii ei nu a mers la şcoală. Trei muncesc la stână, iar părinţii ar profita de pe urma lor. Două săptămâni a fost sechestrat Andrei la stâna din Mureş.

Împreună cu Andrei, au mai fost răpiţi doi bărbaţi din sat şi duşi la aceeaşi stână. Unul dintre ei a fugit. A mers kilometri întregi până la prima gară, ca să se întoarcă acasă.

Răpitorii au fost arestaţi şi acuzaţi de trafic de persoane. Târziu, autorităţile au luat măsuri în ceea ce priveşte viaţa copilului de 12 ani, exploatat şi de familie, şi de străini. 

Andrei merge acum la şcoală. Fraţii lui mai mari au 14 şi 17 ani şi muncesc în continuare la stâna unui unchi. Ca ei sunt mulţi copii în România. Nimeni nu i-a numărat. Autorităţile leagă fenomenul exploatării copiilor de la sate de abandonul şcolar. În lume peste 250 de milioane de minori sunt exploataţi prin muncă. Iar numărul lor creşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un copil de doar 12 ani a fost RĂPIT şi vândut la o stână din Mureş, unde a fost ţinut sechestrat. Autorităţile cred că mama lui e vinovată