Antena Meniu Search
x

Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeni! Consiliul Județean Teleorman vrea să o dea înapoi Apelor Române

Premierul vrea să scape de cinci miniştri, Consiliul Judeţean Teleorman, de Insula Belina. Sămânţa scandalului şi subiect de dosar penal.

Vezi și

Premierul vrea să scape de cinci miniştri, Consiliul Judeţean Teleorman, de Insula Belina. Sămânţa scandalului şi subiect de dosar penal. Controversele sunt şi mai mari pe plan politic. Se doreşte o sesizare a Curţii Constituţionale privind un eventual conflict între Guvern şi DNA, dar demersul este pasat de la unul la altul între cei mai importanţi oameni din stat. În tot acest timp, cei care suferă cel mai mult sunt oamenii locului, mai exact, pescarii cărora încă nu li se permite accesul pe Insulă. 

- Şefu', nu putem să intrăm şi noi la peşte, aci? Aici, în balta asta?

- La Seaca, în partea cealaltă. 

- Aici nu merge?

Pe acelaşi subiect

- Cine-ţi dă voie, bă, să pescuieşti aici, unde au băgat oamenii ăştia peşte de sute de milioane, ce vorbeşti?

- N-ai voie?

- Nouă ne-a tăiat picioarele. Ce să mai discuţi? Mai are să ia cimitirele, dacă ia şi cimitirele trebuie să plătim să îngropăm morţii.

Insula Belina rămâne un Paradis cu acces selectiv. Zona este, în acest moment, împărţită în trei. O parte administrată de o persoană fizică. O suprafaţă mică concesionată Primăriei Seaca şi cea mai mare parte, închiriată firmei Tel Drum. 

"Au obligaţia să asigure accesul populaţiei pentru recreere la malul lacurilor." O spune Dănuţ Cristescu, actualul Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Predecesorul său este urmărit penal în afacerea Belina. Acum, Cristescu mărturiseşte, în exclusivitate pentru Observator, că şi-ar dori să scape de Insulă.

Când Insula Belina a fost transferată din administrarea Apele Române, Consiliul Judeţean Teleorman şi-a asumat investiţii pe o perioadă de cinci ani. "Un proiect pentru un complex de recreere în zonă, o tabără de elevi pe Insula Belina. După cum bine ştiţi are loc o cercetare penală cu privire la acest aspect. Cine se mai gândeşte în acest moment să investească acolo în condiţiile date?"

În consecinţă, în 2018, la expirarea contractului, Insula ar trebui să se întoarcă la vechiul proprietar. Apele Române. 

Sunt vremuri tulburi pentru pescuit, o spune chiar şeful de judeţ: "Da, îmi place să pescuiesc, dar cum spune şi domnul Preşedinte Dragnea, pescuitul a devenit din ce în ce mai periculos, mă gândesc să nu mai pescuiesc."

Între timp, la Bucureşti, cei mai importanţi oameni în stat încă nu ştiu cine va sesiza Curtea Constituţională, de la care vor să afle dacă DNA are voie să ancheteze cum se iau deciziile în Guvern. 

Până atunci, Sevil Shhaideh este suspectă de abuz în serviciu. Iar procurorii vor să o pună sub acuzare şi pe Rovana Plumb. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Belina, insula pe care nu o mai vrea nimeni! Consiliul Județean Teleorman vrea să o dea înapoi Apelor Române