Un copil a fost legat cu hamuri într-un spital din Bacău
Practica cu "hamul" este veche la Pediatrie. O spun fără nicio urmă de regret angajaţii, deşi au în faţă un copil ţinut ca un animal.
Pentru angajaţii secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Bacău e doar un tratament. Aplicat fără excepţii tuturor copiilor rămaşi acolo fără părinţi.
Asistentă: E preferabil să se arunce în cap?Eu am două asistente la 40 de copii. Explicaţi-mi şi mie cum poate să stea şi să aibă grijă de copiii singuri?
O mămică internată cu pruncul său povesteşte că la pediatrie e ca la închisoare.
Era sub grija lor, nimeni nu dădea detalii despre el. Era schimbat o dată pe zi, spune femeia.
Asistentă: Copilul neînsoţit trebuie pus în siguranţă. Sistemul ăsta de ham este acceptat!
Acceptat tacit. În lipsa părinţilor, nu are cine să se revolte. Copiii nu sunt doar legaţi de pat, ci şi ţinuţi în condiţii mizerabile. Paturi murdare, ude şi mucegăite. Pereţi scorojiţi şi ferestre care nu se închid.
Conditii inumane, am tratat copilul dar am iesit eu bolnavă. Usa statea deschisa, in salon nu exista cos de gunoi, curentul era infernal nu puteai sa stai, spune aceeaşi mămică.
Va trebui să vedem EXACT care este situaţia şi ce s-a întâmplat acolo. Lucru care se va face în următoarele două-trei zile, cu siguranţă, a declarat doctorul Raed Araf despre acest caz.
Acest copil nu a stat tot timpul in ham. E un dispozitiv cumparat din comert, se practica pentru siguranta copilului si in familie, spune Aurelia Taga, directorul medical al spitalului.
Legea permite ca anumite persoane să fie imobilizate, însă, doar pe termen scurt şi numai cu acceptul şefului de secţie şi cu obligaţia ca măsura să fie trecută în registrul de observaţie. Ceea ce în Bacău nu s-ar fi întâmplat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰